Προστασία πρώτης κατοικίας μόλις στα 120.000 ευρώ;

0

Η αναμόρφωση του νόμου Κατσέλη και η διαχείριση των κόκκινων δανείων θα τεθούν στην αυριανή συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ζητούν η αντικειμενική αξία της κατοικίας να μην υπερβαίνει τις 120 χιλιάδες ευρώ με εισοδηματικό κριτήριο να προσεγγίζει τα όρια της φτώχειας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όσοι έχουν κόκκινα δάνεια και η αξία των ακινήτων του υπερβαίνει τις 120.000 τότε μπορεί το σπίτι τους να βγει σε πλειστηριασμό. Φυσικά με τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες το πρόβλημα γίνεται καθολικό μιας και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν ακίνητα με αντικειμενική αξία άνω των 120.000.

Η ελληνική πλευρά με τη σειρά της επιμένει η αντικειμενική αξία να είναι στις 300 χιλιάδες ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο στις 35 χιλιάδες ευρώ, ενώ το σύνολο των οφειλών να μην ξεπερνά τις 250 χιλιάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η αντικειμενική αξία ενός σπιτιού που είναι προστατευμένο από πλειστηριασμό είναι στα 375.000 ευρώ.

Share.

Comments are closed.