Ένοχος ο Μπέος με ποινή φυλάκισης δύο ετών

0

Δεκτή έκανε το δικαστήριο την πρόταση της εισαγγελέως κι έτσι στον Αχιλλέα Μπέο επιβλήθηκε από το Γ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ποινή φυλάκισης δύο ετών για απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα. Πάντως η ποινή είναι εξαγοράσιμη (προς 10 ευρώ ημερησίως) και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσει η πλευρά του δημάρχου Βόλου.

Ο ρέφερι δεν επιβεβαίωσε στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης (μετά από σειρά αναβολών) τίποτα από την ένορκη κατάθεσή του στον αθλητικό εισαγγελέα, όπου είχε καταγγείλει εκβιασμό από τον Αχιλλέα Μπέο. Η εισαγγελέας έκανε λόγο για… κενό μνήμης του διαιτητή, έκρινε τη σημερινή του κατάθεση αναξιόπιστη κι έτσι πρότεινε να καταδικαστεί, με την απόφαση του δικαστηρίου να είναι καταδικαστική.

Η υπόθεση αφορά το πολυσυζητημένο ματς Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 το Σεπτέμβριο του 2010, με το πέναλτι που είχε δώσει ο Δαλούκας υπέρ του Παναθηναϊκού. Την άνοιξη του 2011 ο αθλητικός εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά του Αχιλλέας Μπέου μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια ενώ είχαν δημοσιοποιηθεί και παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ακουγόταν μόνο ο Αχιλλέας Μπέος. Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Αχιλλέας Μπέος είχε προσπαθήσει να επηρεάσει τον Δαλούκα πριν το ματς.

Share.

Comments are closed.