Οικονομική καταστροφή για την ΕΠΟ ο αποκλεισμός της Εθνικής

0

Δεν έφταναν τα ήδη μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, ήρθε και ο αποκλεισμός της Εθνικής από το επερχόμενο Euro να διογκώσει την κατάσταση.

Παρότι η τελική φάση του Euro 2016 θα γίνει για πρώτη φορά με 24 ομάδες (αντί με 16 που ήταν μέχρι το 2012), οι ομάδες που έχουν πάρει ή θα πάρουν το εισιτήριο, θα βάλουν στα ταμεία τους πολύ περισσότερα χρήματα. Στην διοργάνωση του 2012 κάθε μία από τις 16 φιναλίστ εισέπραξε 8 εκατομμύρια ευρώ μόνο ως μπόνους συμμετοχής, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις από τις χορηγικές συμφωνίες που έχει συνάψει η ΟΥΕΦΑ για την διοργάνωση της Γαλλίας το ποσό αυτό θα εκτοξευτεί στα 12 εκατομμύρια ευρώ!

Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται τα χρήματα για κάθε κερδισμένο βαθμό (500.000 ευρώ) ή νίκη (1 εκατομμύριο), ούτε φυσικά τα μπόνους πρόκρισης σε προημιτελικούς / ημιτελικούς / τελικό που μπορούν να εκτοξεύσουν την σούμα στα ύψη.

Για να δώσουμε ένα απτό παράδειγμα η ΕΠΟ έβαλε στα ταμεία της μόνο από το Euro 2012 το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που μεταφράζεται από τα 8 εκατομμύρια του μπόνους συμμετοχής, του 1,5 εκατομμυρίου που έφεραν η νίκη επί της Ρωσίας και η ισοπαλία με την Πολωνία, αλλά και τα 2 εκατομμύρια από την συμμετοχή στον προημιτελικό με την Γερμανία!

Όπως γίνεται αντιληπτό, τα χρήματα που χάνει η ΕΠΟ από την απουσία της Εθνικής μας ομάδας στην τελική φάση είναι πάρα πολλά και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης είναι αδύνατον να καλυφθούν από κάπου. Στα χρήματα της ΟΥΕΦΑ που πήγαν περίπατο υπολογίστε και τα διαφυγόντα έσοδα από χορηγούς, διαφημίσεις που θα προέκυπταν σε περίπτωση συμμετοχής στο Euro 2016, που θεωρείται το εμπορικό αθλητικό «φιλέτο» του επόμενου καλοκαιριού.

Share.

Comments are closed.