Ασφαλιστικά μέτρα, κατά της superfast -ANEK από οδηγό νταλίκας που επέβαινε στο norman atlantic

0

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, κατά της ναυτιλιακής κοινοπραξίας Superfast -ANEK από έναν 70χρονο οδηγό νταλίκας που επέβαινε στο μοιραίο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο εκδηλώθηκε το Δεκέμβριο του 2014 η πολύνεκρη πυρκαγιά, ενώ αυτό έπλεε στην Αδριατική θάλασσα, συζητήθηκε σήμερα στο μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά.

Ο αιτών υποστήριξε στο δικαστήριο, ότι έχει υποστεί ζημιά στο σπόνδυλο και στο πόδι καθώς κατά τη διάρκεια της φωτιάς βγήκε από την καμπίνα του στο κατάστρωμα και έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα από ύψος 15 μέτρων.

Τόνισε ότι περισυνελέγη με δίχτυα από φορτηγό πλοίο που είχε σπεύσει για βοήθεια στην περιοχή. Ο οδηγός της νταλίκας ζητά χρηματική ικανοποίηση 300.000 για ηθική βλάβη και περίπου 8.000 ευρώ για απώλεια αντικειμένων, ενώ με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητά προσωρινά από την κοινοπραξία να του δοθεί το ποσό των 36.000 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει τα έξοδα διαβίωσης και να λάβει μέρος της ηθικής του βλάβης.

Ο 70χρονος ανέφερε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της κοινοπραξίας, (άγνωστο παραμένει αν το έχει κάνει), ενώ το δικαστήριο έδωσε προθεσμία μέχρι τις 15/10 να προσκομιστούν τα σχετικά έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι έγγραφοι χειρισμοί από τις δύο αντίδικες πλευρές.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος είπε, ότι είχε ζητήσει προκαταβολή από την ναυτιλιακή εταιρεία η οποία του έκανε πρόταση για συμβιβασμό, όπως και για τους περισσότερους από 120 Έλληνες επιβάτες και ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Το πλοίο είχε ναυλωθεί από την ΑΝΕΚ, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMARdi Navigazione S.R.l και συμπεριλαμβάνονταν στο πλήρωμα και κάποιοι Έλληνες ναυτικοί.

Share.

Comments are closed.