Πιέρ Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν νέα μέτρα εκτός μνημονίου

0

Την ανάγκη λήψης πρόσθετων του μνημονίου δημοσιονομικών μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

«Χρειάζονται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών» λέει ο κ. Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» και μάλιστα τονίζει ότι θα το πει και διά ζώσης στον κ. Τσακαλώτο την Δευτέρα.

Ο κ. Μοσκοβισί σημειώνει ότι: «Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας και καθόλου καιρός για χάσιμο» και αναφέρει πως περιμένει τον κ. Τσακαλώτο την Δευτέρα για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

«Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα. Αυτό είναι το μήνυμα που θα μεταφέρω στον Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά το Eurogroup της Δευτέρας. Πρόκειται για αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματος τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα», επεσήμανε.

Ο κ. Μοσκοβισί προειδοποιεί επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές είναι να «αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητα να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».

Share.

Comments are closed.