Παρέμβαση εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το “Noor 1”

0

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1», να δηλώσει «κώλυμα» και να αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.
Η κ Κουτζαμάνη με αφορμή δημοσιεύματα που αφήνουν υπόνοιες για τη βασιμότητα του κωλύματός της και  «επειδή βάση αυτής της ενέργειας διατυπώνονται αρνητικά σχόλια για τη δικαιοσύνη τα οποία υποβαθμίζουν το κύρος της και το κύρος  των λειτουργών της», διαβίβασε το φάκελο  με τις σχετικές αναφορές του Τύπου στον προϊστάμενο της επιθεώρησης  του Αρείου Πάγου. Ο επιθεωρητής θα διερευνήσει αν υφίστανται οι λόγοι υγείας που επικαλείται η δικαστική λειτουργός, η οποία  πριν από μερικούς μήνες προήδρευε και στο δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση δράσης των «νονών της νύχτας».

Η υπόθεση του πλοίου «Noor 1» που μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης από το Ντουμπάι και τον Περσικό Κόλπο, φορτίο το οποίο κατέληξε σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί, είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2014.
Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης και την έκδοση βουλεύματος  στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 35 άτομα .

Share.

Comments are closed.