Ανοίγουν ανενεργό στρατόπεδο για τους μετανάστες της πλατείας Βικτωρίας μετά την παρέμβαση του Καμίνη

0

Έναν νέο προσωρινό χώρο φιλοξενίας μεταναστών δημιουργεί ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων από την ανοργάνωτη παραμονή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές, αυτή τη φορά σε παλιό στρατόπεδο στη βορειοδυτική πλευρά του Λεκανοπεδίου.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την καταλυτική παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για την πλήρη απουσία του Υπουργείου Άμυνας, του κ. Καμμένου.

Έτσι σΣε συνεννόηση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το στρατόπεδο Λιόση στα Άνω Λιόσια θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί τους μετανάστες, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο χώρος θα ενταχθεί στον σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αποσυμφόρηση των κεντρικών πλατειών της Αθήνας, μέσα από την εύρεση χώρων προσωρινής διαμονής των προσφύγων.

Η λειτουργία του θα είναι αντίστοιχη με αυτή που εφαρμόζεται ήδη στο Ελληνικό και το ολυμπιακό ακίνητο που φιλοξένησε τους αγώνες χόκεϊ.

Η διαμόρφωση του στρατοπέδου έχει ξεκινήσει με στόχο να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας το συντομότερο δυνατόν.

Share.

Comments are closed.