Διευρύνεται το προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis

0

Οριακή διαφορά στην πρόθεση και την εκτίμηση ψήφου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων καταγράφεται στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα “Παραπολιτικά“, με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο να περνά για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ανατροπή του πολιτικού σκηνικού με προβάδισμα της ΝΔ καταγράφηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη σε δημοσκόπηση της GPO για το Mega που τοποθετούσε τη διαφορά των δύο κομμάτων στο 0,3%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ περνά πρώτη με ποσοστό 30,4% στην εκτίμηση ψήφου, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 29,6%, την τρίτη θέση μοιράζονται ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ακολουθεί το Ποτάμι με 6%, η Ένωση Κεντρώων με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4,3%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 2,6%.

Πρώτη και στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ με24%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 23,4%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 5,2%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,1%, το Ποτάμι με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 4%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, ενώ εκτός βουλής  φαίνεται να μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν, έχουν σύμφωνα με το δημοσίευμα,  και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος. Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Share.

Comments are closed.