Το υπ. Πολιτισμού δίνει 17.600 για polo μπλουζάκια που δεν χρειάζονται οι αρχαιοφύλακες

0

Μπορεί η χώρα να πλήττεται χρόνια από την οικονομική κρίση, ωστόσο, τα παχυλά κονδύλια για την ενδυμασία δημοσιών υπαλλήλων συνεχίζουν να υπάρχουν. 

Στις 31 Αυγούστου εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 17.667 ευρώ για την αγορά μπλουζών τύπου πόλο του προσωπικού φύλαξης Αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων Αττικής.

«Πρόσκληση αναδόχου για την υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια δύο χιλιάδων εκατό (2.100) τεμαχίων μπλουζών τύπου polo για το φυλακτικό προσωπικό των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Αθήνας έναντι του ποσού των δεκαεπτά χιλιάδων εξακοσίων εξήντα επτά ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών (17.667,72 €), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Καλείστε να προσέλθετε στα γραφεία του ΤΑΠ, Ελ. Βενιζέλου 57, Αθήνα, στις 02 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 π.μ., για την υπογραφή σύμβασης», μπορεί να διαβάσει κανείς στη Διαύγεια.

Στην αγορά αυτή αντίθετοι φαίνεται πως είναι οι φύλακες, οι οποίοι κρίνουν πως η δαπάνη είναι άσκοπη μιας και το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του.

Σε ανακοίνωσή τους την Τετάρτη τονίζουν πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα, να πληρωθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες, για να φορεθούν του χρόνου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ):

Η ΠΕΥΦΑ εκφράζει την αντίθεσή της σχετικά με την έγκριση σύμβασης για παραγγελία, ομοιόμορφης εμφάνισης που αποτελείται από 2.100 καλοκαιρινές μπλούζες, για να φορεθεί από το φυλακτικό προσωπικό της ΕΦ.Α. Αθηνών και των Μουσείων της Αττικής. Η θερινή τουριστική περίοδος του 2015, πλέον βρίσκεται προς το τέλος της.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραγγελθούν τώρα, να πληρωθούν τώρα και να μείνουν στις αποθήκες, για να φορεθούν του χρόνου. Καλό θα είναι βιαστικές ενέργειες να αποφεύγονται, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Προτείνουμε λοιπόν, να γίνουν όλα με άνεση χρόνου. Να συνεργαστούμε με το ΤΑΠΑ και με όποιες υπηρεσίες χρειάζεται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και να διανεμηθούν στο φυλακτικό προσωπικό έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης θερινής περιόδου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία Της ΠΕΥΦΑ

     Ο Πρόεδρος                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Μαυρικόπουλος                       Γιώργος Δημακάκος

Share.

Comments are closed.