Δημήτρης Διαμαντίδης: Σταματάω το μπάσκετ στο τέλος της σεζόν

0

Την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το προσεχές καλοκαίρι ανακοίνωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα.

Ο 35χρονος Έλληνας σταρ, το «διαμάντι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πράσινη» και είπε, μεταξύ άλλων:

«Είναι ειλημμένη απόφαση. Θέλω να παίξω έναν ακόμη χρόνο. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο στόχος μου είναι να είμαι υγιής πάνω απ’ όλα και μετά άμα μπορέσω να βοηθήσω και εγώ από τη μεριά μου την ομάδα. Σίγουρα αν καταφέρουμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο ή τίτλους αυτό θα είναι το καλύτερο τέλος για μένα».

»Εντάξει δε νομίζω πως μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να φανταστεί το μπάσκετ χωρίς εμένα. Παίκτες, έρχονται, φεύγουν, σταματάνε, αυτή είναι η ζωή. Παίκτες θα βγαίνουν και θα συνεχίζεται αυτή η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να σταματήσει από έναν παίκτη. Ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και είναι μία ομάδα η οποία θα συνεχίσει να υπάρχει. Παίκτες οι οποίοι ήταν ή είναι στην ομάδα παίζουν για όσο καιρό μπορούν. Έτσι είναι αυτά. Είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων».

»Μετά τη δημιουργία της οικογένειάς μου αρχίζω να κουράζομαι λίγο με τα ταξίδια και όλα αυτά που έχει η ζωή του αθλητή. Μου λείπει η οικογένεια και τα παιδιά μου. Είμαι μακριά και κάπου εκεί αρχίζεις να κουράζεσαι ψυχολογικά».

»Σίγουρα φεύγω γεμάτος. Δεν κοιτάζω ακόμη πίσω. Δόξα τω Θεώ η καριέρα μου τα είχε όλα και το μεγαλύτερο κομμάτι της είχε πάρα πολλές επιτυχίες και χαρές στην ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό. Και με την Εθνική ομάδα έχω ζήσει απίστευτες στιγμές. Δεν περίμενα ποτέ πως θα τα ζήσω όλα αυτά».

»Δεν είναι η σκέψη μου να παραμείνω στον μπάσκετ. Να είμαι σε κάποια θέση. Τώρα επειδή παλιά έχω πει μεγάλα λόγια και στο τέλος έγιναν άλλα, ας περιμένουμε. Η πρώτη μου σκέψη όμως είναι να μην μείνω στο μπάσκετ σε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο ή πόστο».

To καλοκαίρι του 2016 ο Διαμαντίδης θα συμπληρώσει 12 χρόνια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού με τον οποίο κατέκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

Share.

Comments are closed.