Γιάννης Πανούσης: Ο νάρκισσος Βαρουφάκης γοήτευσε τον λαϊκό Τσίπρα

0

Σε μια σειρά λάθη στα οποία υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επτάμηνη θητεία του ως πρωθυπουργός αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σε αυτά εντάσσεται η γοητεία που άσκησε πάνω του ο Γιάνης Βαρουφάκης, η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση του προέδρου της Βουλής και το μπλέξιμο της ιδεολογίας με τη διακυβέρνηση.

Ο κ. Πανούσης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας είναι ένα λαϊκό παιδί. Του έλεγε ο Βαρουφάκης για τον Γκάλμπρεϊθ και τις οικονομικές θεωρίες και ο Τσίπρας γοητεύτηκε και κάπου έχασε τον έλεγχο, αν και πολλοί του έλεγαν ότι κάνει λάθος επιλογή» σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Εξετάζοντας, μάλιστα, τη στάση του πρώην υπουργού Οικονομικών από μια ψυχολογική σκοπιά, παρατήρησε ότι «άνθρωποι που είναι τόσο νάρκισσοι και αλαζόνες στο τέλος καταλήγουν να γίνονται το κέντρο του εαυτού τους». Και συμπλήρωσε με νόημα: «Αφού είσαι το κέντρο, θα παίξεις παιχνίδια με άλλα κέντρα».

Αντίστοιχα επικριτικός στάθηκε ο κ. Πανούσης και για την επιλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την οποία είπε ότι ήταν λάθος, αναφερόμενος στο ότι δεν σταθμίστηκε σωστά η συμπεριφορά της πριν από την τελική επιλογή.

Το λάθος του Τσίπρα ήταν ότι έμπλεξε τη διακυβέρνηση με την ιδεολογία

Όσον αφορά το λάθος της κυβέρνησης Τσίπρα το τελευταίο επτάμηνο, είπε ότι «έμπλεξε τη διακυβέρνηση με την ιδεολογία».

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού μετά τις εκλογές, ενώ όσον αφορά το Μνημόνιο είπε ότι «θα πρέπει να το υλοποιήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε μέσα σε τρία χρόνια και να προχωρήσουμε».

Χαρακτήρισε θανάσιμο λάθος για την υστεροφημία του Κουβέλη το να κατέβει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παρατήρησε ότι σε αυτές τις εκλογές έχουμε το φαινόμενο να υπάρχουν 2 ΠΑΣΟΚ, 2 ΔΗΜΑΡ και 2 ΣΥΡΙΖΑ, «το κάθε κόμμα έχει αντεστραμμένο το είδωλό του».

Share.

Comments are closed.