Εκλογική συνεργασία Λαφαζάνη-Αλαβάνου για κοινό μέτωπο κατά του ευρώ

0

Η εκλογική συνεργασία της Λαϊκής Ενότητας με το Σχέδιο Β΄ επισφραγίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αλέκου Αλαβάνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Παναγιώτης Λαφαζάνης:

«Ήταν ευκαιρία για πολύ πλούσια, φιλική και συντροφική συζήτηση με τον Αλέκο Αλαβάνο. Περιττό να πω ότι με τον Αλέκο Αλαβάνο έχουμε πολύ στενούς δεσμούς για δεκαετίες, με συντροφικούς αγωνιστικούς δεσμούς στην πορεία του χρόνου. Η φιλία και η συντροφική σχέση έχει μείνει όλο αυτό το διάστημα και σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε και να ανοίξουμε τον δρόμο της συνεργασίας και της συμπόρευσης στα πλαίσια της λαϊκής ενότητας του μετώπου που θέλουμε να διαμορφώσουμε ενάντια στα μνημόνια. Θέλουμε να συμπορευθούμε μαζί σε αυτές τις εκλογές εξπρές που εκφράζουν μια βαθύτατα αντιδημοκρατική νοοτροπία. Εκλογές που γίνονται υπό την αιγίδα Μέρκελ. Οι ίδιοι άνθρωποι, αυτό το σκληρό κατεστημένο που λύσσαξε ενάντια στο δημοψήφισμα τώρα με ιαχές ενθουσιασμού υποδέχεται αυτές τις εκλογές. Κάνουν λάθος. Όπως πέσανε έξω στο δημοψήφισμα και με τις ωμές επεμβάσεις τώρα θα δώσουν μεγάλη ώθηση στις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Θα στηρίξει ο λαός την αντιμνημονιακή λιτότητα. Χαιρετίζω την παρουσία του Αλέκου στα γραφεία μας. Η συμπόρευση θα μας δώσει θετική ώθηση στο εγχείρημα της λαϊκής ενότητας για αν έχουμε στο μέλλον μια νέα αντιμνημονιακή Βουλή».

Για τις δηλώσεις του Παππά είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συνεργαστεί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και έχει συνεργαστεί θαυμάσια γιατί μαζί τους έχει ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Η συνεργασία υπάρχει και πολύ φοβάμαι ότι μετεκλογικά θα οδηγηθούμε σε σχήματα με στηρίξεις νέου τύπου. Η λαϊκή ενότητα δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ με κόμματα που έχουν συνομολογήσει μνημόνια και εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές».

Για τις δηλώσεις του Κουτσούμπα:

«Εγώ θα του συνιστούσα να βλέπει καλύτερα, θα βγάλει καλύτερα συμπεράσματα και όχι γενικούς κανόνες. Θα είναι λάθος το ΚΚΕ να θεωρήσει ότι σε αυτή την εκλογική μάχη ο αντίπαλος του είναι η λαϊκή ενότητα. Δεν θέλουμε αντιπάλους μας καμία αντιμνημονιακή δύναμη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με αυτές τις δυνάμεις για ένα μεγάλο μέτωπο. Η προσοχή μας παραμένει και προς το ΚΚΕ ανεξάρτητα από ότι λέει ο κ.Κουτσούμπας, έχουμε πάρε πολλά κοινά και ιστορικές παραδόσεις».

Αλέκος Αλαβάνος:

«Αυτό που αισθάνομαι είναι συγκίνηση. Είχα δεσμευτεί στον εαυτό μου ότι δεν θα πατήσω το πόδι μου σε αυτό το κτίριο όσο εδράζεται ένα Κοινοβούλιο της ντροπής που έφτασε σε ταπείνων τις προηγούμενες ημέρες με αυτή την κυβέρνηση. “Πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να αναζωογονήσουμε την φλόγα της επαναστατικής δημιουργίας που υπήρχε πριν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να αποδεσμεύσουμε και να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους περιορισμούς που επιβάλει το ευρώ και οι δανειστές, ότι μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μια κυψέλη απασχόλησης”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος. Σε αυτό το στόχο, όπως είπε, θα παίξει ρόλο η Λαϊκή Ενότητα με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ διασαφήνισε ότι θα μεταφέρει στα μέλη του Σχεδίου του Β’ τη συμφωνία των δύο ανδρών, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτή θα εγκριθεί συντριπτικά».

Share.

Comments are closed.