Λαφαζάνης: Θα κατέβουμε στις εκλογές να ακυρώσουμε τα μνημόνια

0

Την ανακοίνωση του νέου κόμματος έκανε η Αριστερή Πλατφόρμα μετά την προκήρυξη εκλογών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του iefimerida.gr.

Σε ανακοίνωσή της λέει ευθέως ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων».

Επίσης εξαπολύει σκληρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι εμφάνισε στο διάγγελμά του ένα «άλλο μνημονιακό πρόσωπο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πλατφόρμας:

«Ο Αλέξης Τσίπρας με το διάγγελμα του εμφάνισε ένα άλλο μνημονιακό πρόσωπο σε πλήρη και ριζική αντίθεση με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις και τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώτη και κύρια υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τήρηση , μαζί με τα παλιά μνημόνια και του νέου τρίτου μνημονίου της σκληρής λιτότητας και της σκληρής υποτέλειας της χώρας, το οποίο ο ίδιος συμφώνησε ερήμην του λαού και ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, των μελών και των στελεχών του.

Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πιστή στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνεπής στο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, σηκώνει σήμερα ψηλά τη σημαία του αγώνα για τη διέξοδο από την κρίση, την παραγωγική ανασυγκρότηση και πρόοδο της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας».

Γλέζος ή Θεοδωράκης;

Η σύσκεψη που είχαν βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Δέσποινας Χαραλαμπίδου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:00. Αναχώρησαν οι κ.κ. Στρατούλης, Λεουτσάκος, Παπαδόγιαννη, Λαπαβίτσας και κατευθύνθηκαν σε ξενοδοχείο για την ευρύτερη σύσκεψη που έχουν προγραμματίσει με μέλη της ΚΕ και βουλευτές που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Αναμένεται τις επόμενες ώρες μαζική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα ενώ στελέχη της κίνησης υποστήριζαν ότι την δημιουργία κόμματος θα στηρίξει «μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς που σκεπάζει όλους εμάς τους υπολοίπους». Κάποιοι εκτιμούν ότι πρόκειται για τον Μίκη Θεοδωράκη ενώ άλλοι για τον Μανώλη Γλέζο.

Μέσα η Ζωή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο υπό διαμόρφωση κόμμα-μέτωπο, όπως συγκλίνουν οι πληροφορίες ως αυτή τη στιγμή. Πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία του κόμματος θα αποτελείται από ηγετική ομάδα και όχι από ένα πρόσωπο.

Εκτός ο Βαρουφάκης

Ωστόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα έχει θέση σε αυτό το νέο κόμμα της δραχμής. Το επιβεβαίωσε το βράδυ της Πέμπτης σε πηγαδάκι στη βουλή ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας. Οταν ρωτήθηκε αν ισχύει το ρεπορτάζ ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν θα συμμετέχει στο κόμμα της Αριστερής Πλατφόρμας απάντησε με νόημα: “Μερικές φορές το ρεπορτάζ έχει δίκιο”.

Το όνομα

Στο τραπέζι υπάρχουν πολλές προτάσεις για την ονομασία του κόμματος με το «Λαϊκή Ενότητα» να είναι το κυρίαρχο αλλά και το Ε.Α.Μ (Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο»).

Η προαναγγελία

Την προαναγγελία του νέου κόμματος έκανε το βράδυ της Πέμπτης ο Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος με μια μακροσκελέστατη δήλωση μπροστά στη βουλή, είπε τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και πλατιές δυνάμεις από άλλες κινήσεις ετοιμάζονται να συγκροτήσουν ένα μέτωπο αντίστασης στα Μνημόνια και υπεράσπισης του Οχι στο δημοψήφισμα. Ο κ. Στρατούλης δεν θέλησε να επιβεβαιώσει ποιό ρόλο θα παίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο νέο κόμμα.

Πιθανότατα, η εξαγγελία του νέου κόμματος θα γίνει την άλλη Κυριακή σε συγκέντρωση οπαδών του στον Κεραμεικό.

Share.

Comments are closed.