Στα θερινά τμήματα της Βουλής όλα τα δύσκολα για το ΣΥΡΙΖΑ

0

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο της Βουλής και τη δημιουργία θερινών τμημάτων, κάνοντας στροφή (κωλοτούμπα) 180 μοιρών σε σχέση με τα σενάρια περί παροχής ψήφου εμπιστοσύνης και πρόωρων εκλογών.

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση στα θερινά τμήματα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί, ωστόσο, κάποια συγκεκριμένη απόφαση. Σε περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί αυτή η κίνηση-έκπληξη, το Μαξίμου αγοράζει, ουσιαστικά, πολιτικό χρόνο, μεταφέροντας το εσωτερικό ξεκαθάρισμα της Κουμουνδούρου για το έκτακτο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, μία τέτοια κίνηση:

  • Λύνει τα χέρια της κυβέρνησης όσον αφορά στους εφαρμοστικούς του Μνημονίου νόμους, που θα έπρεπε να περάσουν από την Ολομέλεια, με θολό το αποτέλεσμα των ψηφοφορίων.
  • Φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τους “αντάρτες” βουλευτές της Πλατφόρμας και των μικρότερων αριστερών τάσεων, που είχαν στηρίξει τη στρατηγική των τελευταίων εικοσιτετραώρων στην αποδόμηση της Μαξιμιλιανής κίνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
  • Μεταθέτει το όποιο ενδεχόμενο για προσφυγή στις κάλπες, μετά το τέλος της πρώτης αξιολόγησης και όταν θα έχει ανοίξει, κατά τις προσδοκίες της κυβέρνησης, η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Τα θερινά τμήματα θα έχουν δεκαπενθήμερη διάρκεια το κάθε ένα και θα ολοκληρωθούν την 5η Οκτωβρίου. Σε αυτό το ενδεχόμενο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η αντίδραση των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας, της ΚΟΕ και της ΔΕΑ, που προς το παρόν δεν έχουν τοποθετηθεί επί του σεναρίου του κλεισίματος της Βουλής, ενώ ήδη οι… λαφαζανικοί, μέσα από την ιστοσελίδα Iskra, είχαν στείλει μήνυμα καταψήφισης, στην περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης.

«Με “τρικ”, κινήσεις αιφνιδιασμού, εκβιασμούς και μεθοδεύσεις εξπρές δεν εξωραΐζονται μνημόνια και μνημονιακές πολιτικές. Όπως δεν ξεγελιέται ούτε αποπροσανατολίζεται ο λαός και κυρίως δεν διασώζονται από τη γενική κατακραυγή οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Αυτό δεν έγινε στο παρελθόν. Δεν θα γίνει ούτε τώρα με την επίκληση και στο όνομα της Αριστεράς. Το περήφανο λαϊκό ταξικό “όχι”δεν έχει γίνει παρελθόν. Είναι υπαρκτό, ζωντανό και διεκδικεί δικαίωση. Το “όχι” αυτό θα εκφρασθεί ξανά και θα νικήσει. Πολύ περισσότερο αν η χώρα προχωρήσει σε εκλογές. Το “όχι” δεν ηττήθηκε, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους. Μέχρι τη νίκη μιας νέας αντιμνημονιακής, δημοκρατικής και προοδευτικής πορείας της χώρας», έγραψε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σόφη Παπαδόγιαννη. 

Share.

Comments are closed.