Αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα για τα κριτήρια των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών

0

Δύο σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια με τα οποία θα προσληφθούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που εκδίδεται τις επόμενες ημέρες, χωρίς βέβαια να έχουν εξασφαλισθούν τα σχετικά κονδύλια. Αυτή είναι και η αγωνία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κονδύλια για τις προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των δημόσιων σχολείων τη νέα σχολική χρονιά. Μέχρι τώρα είναι σχεδόν όλα στον αέρα όσον αφορά στις προσλήψεις, ενώ πάνω από 60.000 αναπληρωτές περιμένουν με αγωνία τα «νέα» από το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», οι δυο σημαντικές αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος αναφορικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών στα σχολεία της χώρας είναι οι εξής:

  • Θα αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από το 2012 και μετά. Αντιθέτως, η προϋπηρεσία για την περίοδο 2010-2012 δεν θα αναγνωρίζεται. Όσον αφορά στη μοριοδότηση, για το 2012-2015 θα μετρά διπλάσια για τα δυσπρόσιτα σχολεία.
  • Για όσους πήραν πτυχίο κατά την ίδια εξεταστική περίοδο, θα προτάσσεται ο βαθμός του πτυχίου και όχι η ημερομηνία κτήσης του.

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να είναι μεγάλες, καθώς η νέα κυβέρνηση είχε υποσχεθεί πως θα αναγνωριζόταν το σύνολο της προϋπηρεσίας για το διάστημα 2010-2015, κάτι που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι θα ισχύσει άμεσα.

Share.

Comments are closed.