Stratfor: Δύσκολα θα τα καταφέρει η Ελλάδα μετά τη μπλόφα Σόιμπλε για πενταετές Grexit

0

Ο Τζορτζ Φρίντμαν, αναλυτής του Stratfor, μίλησε για τις σκληρές διαπραγματεύσεις Γερμανίας – Ελλάδας.

Και ανέφερε κάτι που μέχρι τώρα κανείς δεν είχε πει: ότι «η εισήγηση μιας προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ήταν μια ανούσια πράξη (μια… παράσταση-μπλόφα) που δόθηκε με έξοχο τρόπο από τους Γερμανούς. Εξάλλου, όταν απεγνωσμένα φοβάσαι κάτι σε μια διαπραγμάτευση, δεν υπάρχει καλύτερη στρατηγική από το να το δείχνεις ότι απαιτείς να συμβεί» λέει ο κορυφαίος αναλυτής.

Ο γνωστός αναλυτής και καθηγητής υποστηρίζει πως «η Ελλάδα συνθηκολόγησε στις γερμανικές διεκδικήσεις» και πως οι Γερμανοί σαφώς διέπονταν από «εκδικητικότητα».

Παράλληλα, ο Φρίντμαν εκφράζει αμφιβολίες για το κατά πόσο η ελληνική κυβέρνηση θα κατορθώσει να υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας ανοικτό το θέμα του Grexit για το μέλλον, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί επειδή φοβούνταν ότι η έξοδος μιας χώρας από την ΕΕ θα τους στοίχιζε την εξαγωγική τους παντοδυναμία, χρησιμοποίησαν όλη την πυγμή τους.

Διαβάστε την ανάλυση του George Friedman του Stratfor με τίτλο «An Empire Strikes Back: Germany and the Greek Crisis» στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.