Σε αναμονή ο Μηλιός, λόγω του Χουντή

0

Ενοχλημένος είναι τις τελευταίες ημέρες ο Μανόλης Γλέζος, αφού ως χθες που παραιτήθηκε και αποχώρησε και τυπικά από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν ήξερε ποιος… θα είναι ο αντικαταστάτης του. Βλέπετε, ο Νίκος Χουντής, που είναι ο πρώτος επιλαχών για τη θέση του ευρωβουλευτή, έχει αναλάβει πόστο αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Όμως, φαίνεται ότι ο Χουντής σκέφτεται σοβαρά να ξαναγυρίσει στις Βρυξέλλες, καθώς ήταν ένας πετυχημένος ευρωβουλευτής στο παρελθόν, ενώ το μέλλον της κυβέρνησης μετά τα χθεσινά είναι μάλλον αβέβαιο. Σε κάθε περίπτωση, ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων είχε ζητήσει διορία ως σήμερα από την Ευρωβουλή προκειμένου να απαντήσει και αναλόγως της απόφασής του, θα κριθεί αν θα γίνει ευρωβουλευτής ο δεύτερος επιλαχών, δηλαδή ο οικονομολόγος και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός.

Ο Μηλιός, πάντως, με ανάρτησή του στο facebook, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο Νίκος Χουντής,  καίτοι έχει καταλάβει κυβερνητικό πόστο, μαδά τη μαργαρίτα σχετικά με το αν θα γυρίσει στην Ευρωβουλή. Έτσι, έγραψε: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, θα μιλήσει για πρώτη φορά, ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα εκπροσωπείται από 5 ευρωβουλευτές κι όχι 6 που της αναλογούν, αφού ήδη παραιτήθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Κάποιες αποφάσεις, σε κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, πρέπει να είναι πολιτικές, συλλογικές και όχι προσωπικές. Και να παίρνονται στο χρόνο που πρέπει. Και αυτό αφορά στη μη πλήρωση της κενής θέσης».

Αποχαιρετισμός με χειροκρότημα σε Γλέζο

Χθες το βράδυ, σε γνωστό εστιατόριο της γαλλικής πόλης, μαζεύτηκαν όλοι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωομάδας της Αριστεράς για ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, ο οποίος παραιτήθηκε από την Ευρωβουλή, όπως είχε υποσχεθεί πέρυσι τέτοια εποχή. Μάλιστα, κάποια στιγμή, με προτροπή της επικεφαλής της ευρωομάδας, Γκάμπι Τσίμερ, όλοι οι ευρωβουλευτές και οι επιστημονικοί συνεργάτες σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκροτούσαν επί 5λεπτο ακατάπαυστα τον Μανόλη Γλέζο, παρά τις παραινέσεις του τελευταίου να… σταματήσουν για να μην τον φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Share.

Comments are closed.