Ευκλείδης Τσακαλώτος: Αποφασίσαμε το δημοψήφισμα για να μην πέσει η κυβέρνηση

0

Σε μια ομολογία – σοκ προχώρησε ο υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και συντονιστή της ομάδας διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, δηλώνοντας στον ΣΚΑΪ ότι η απόφαση για το δημοψήφισμα ελήφθη διότι εάν ερχόταν προς ψήφιση στη Βουλή το πρόγραμμα, θα έπεφτε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, εμφανίζεται, μέσω της παραδοχής αυτής, να έχει κάνει τις επιλογές του με κριτήριο την διατήρηση της κομματικής ενότητας και την παράταση, έστω κατά μία εβδομάδα, του κυβερνητκού βίου, καθώς, δεδομένης της δεδηλωμένης πρόθεσης του «Ποταμιού» αλλά και βουλευτών της Ν.Δ. να ψηφίσουν την συμφωνία που θα κράταγε τη χώρα σε ευρωπαϊκό δρόμο, η πρόταση δεν κινδύνευε με καταψήφιση.

Ευκλείδης Τσακαλώτος1Πάντως, με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και μετά την λήξη της εκπομπής ο κ. Τσακαλώτος έσπευσε να εξηγήσει το περιεχόμενο της δήλωσής του.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές με τους θεσμούς στο θέμα των εργασιακών και συγκεκριμένα, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την επιλογή της ΓΣΕΕ να στηρίξει ανοιχτά το «ΝΑΙ». Ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων υποστήριξε ότι όσοι ψηφίζουν ΝΑΙ, ψηφίζουν και αυτόν που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα θα έπρεπε να γίνει πριν από ένα μήνα περίπου, όταν πήραμε το πεντασέλιδο κείμενο των θεσμών, μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΙ, όπου ο υπουργός ομολογεί το γιατί πάμε για δημοψήφισμα και ότι δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις.

Share.

Comments are closed.