tovima.gr: Η Κωνσταντοπούλου έκλεισε τη βουλή για να μην ακυρωθεί το δημοψήφισμα

0

Για μια πρωτοφανή κίνηση εκ μέρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο η Δήμητρα Κρουστάλλη στην ιστοσελίδα tovima.gr. Με πρόθεση έκλεισε τη βουλή για να μην ακυρωθεί το δημοψήφισμα, γράφει, όταν άκουσε ότι πιθανόν η κυβέρνηση το σκέπτεται!

Μεταξύ των άλλων γράφει η Δήμητρα Κρουστάλλη στο tovima.gr για την αιφνιδιαστική απόφαση να κλείσει η βουλή:

«Ο διχασμός επηρέασε και το πρωθυπουργικό επιτελείο. Λέγεται ότι εκτός από τον κ. Δραγασάκη, επανεξέταση της στάσης της κυβέρνησης ζητούν οι Σπύρος Σαγιάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης. Ο Νίκος Παπάς τάχθηκε με σκληρή δήλωση υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Στο μέτωπο των σκληρών κατατάσσεται και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία την Τρίτη, εν μέσω έντονης φημολογίας για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει διαδικασία απόσυρσης της πρότασης για το δημοψήφισμα, έκλεισε τη Βουλή.
Σύμφωνα με έγκυρους συνταγματολόγους για να αποσυρθεί το δημοψήφισμα απαιτείται απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής. Η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έκρυψε τη διαφωνία της με αυτά τα σενάρια και τάχθηκε δημόσια υπέρ του δημοψηφίσματος. Επιπλέον, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την άλλη πλευρά δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει plan B και ότι ο λαός θα απορρίψει τον εκβιασμό των δανειστών.
Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του Γιάνη Βαρουφάκη. Άλλοι τον τοποθετούν στους αμετακίνητους υπερασπιστές του δημοψηφίσματος, συνεργάτες του το αρνούνται και ο ίδιος μοιάζει να κινείται με ευκολία ανάμεσα στο «ναι» και στο «όχι» αν κρίνει κανένας από τι ς διάφορες δηλώσεις του.
»

Share.

Comments are closed.