Παραιτήθηκε δημοτική σύμβουλος στη Λάρισα για να ψηφίσει ΝΑΙ

0

Η δημοτική σύμβουλος Ασπα Σουλούκου ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη θέση της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, λέγοντας ΝΑΙ, στο δημοψήφισμα της Κυριακής. 

Η κ. Σουλούκου ήταν δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Λάρισας Απ. Καλογιάννη (ΣΥΡΙΖΑ). Στην επιστολή παραίτησης της προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του συμβουλίου, όπως γράφει η εφημερίδα της Λάρισας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, αναφέρει:

«Επειδή κανείς μας δεν δικαιούται να σιωπά, και κανείς δε δικαιούται να απέχει από τον δημόσιο ρόλο του και την ευθύνη του απέναντι στην πατρίδα και την ιστορία.

Επειδή, καλούμαστε μέσα σε κλίμα εθνικολαϊκιστικής έξαρσης και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να δεσμεύσουμε με την επιλογή μας το μέλλον της πατρίδας για τις επόμενες δεκαετίες.

Επειδή, μέχρι και σήμερα, ουδείς εκ της κυβερνήσεως, μας έχει υπεύθυνα και επίσημα διαφωτίσει για τις μακροπρόθεσμες αλλά και βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της επιλογής του ΟΧΙ.

Επειδή, η παρούσα κυβέρνηση, οφείλει να αγωνισθεί μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή πλαίσια, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό.

Επειδή, η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επειδή, η κυβέρνηση και ενώ έχει αποδεχθεί στο 90% των προτάσεων των δανειστών, μας καλεί προσχηματικά και υποκριτικά στο παρά πέντε να πούμε ΟΧΙ στο μόλις 10% που φέρεται να απορρίπτει, θέτοντας το ευρωπαϊκό κεκτημένο για πρώτη φορά στην ιστορία μας σε αμφισβήτηση.

Επειδή, η κυβέρνηση και χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματική οικονομία, την οποία επί 6 μήνες τώρα συστηματικά συρρικνώνει έχοντας συνεχίσει τον αφανισμό αρκετών μικροεπιχειρηματιών, αυτό για το οποίο κατηγορούσε τους προηγούμενους.

Επειδή, η κυβέρνηση δια των κομματικών – εσχάτως προβιβασθέντων σε κυβερνητικά – στελεχών της σιωπά για το τι θα συμβεί αν πούμε το περήφανο και αξιοπρεπές όχι στο οποίο μας καλεί. Μήπως το ΟΧΙ θα καταργήσει την φορολόγηση ή τον ΕΝΦΙΑ που ήδη έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, θα φέρει διαγραφή των προσωπικών μας χρεών; Τι θα συμβεί;;; Θα φέρει μήπως το ΟΧΙ, επενδύσεις, θα φέρει μήπως ανάπτυξη, θέσεις εργασίας; Θα φέρει μήπως ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις, θα φέρει ΕΣΠΑ;

Επειδή, η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους. Επειδή, το πραγματικό διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής είναι το ευρωπαϊκό κεκτημένο και η κοινωνική ειρήνη.

Επειδή, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει μόνο υποχρεώσεις, αλλά και δικαιώματα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση (α’ και β’ βαθμού) τούτο το γνωρίζει πολύ καλά, καθώς τα τελευταία χρόνια στέκεται όρθια, υλοποιώντας δράσεις και έργα χάριν στα τεράστια κονδύλια που απορροφά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επειδή, οι ώρες είναι ήδη εξαιρετικά κρίσιμες, και όλοι εμείς που μετέχουμε στα κοινά οφείλουμε δημόσια να τοποθετηθούμε και όχι να σιωπούμε, επιδιώκω με την παρούσα να πω ένα βροντερό ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ και ταυτόχρονα να παραιτηθώ από την θέση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαρισαίων, καλώντας και όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της αυτοδιοίκησης να πράξουν τα δέοντα για να αποφευχθεί – ότι μπορεί πια- από τις ολέθριες συνέπειες όσων προμηνύονται»

 

Share.

Comments are closed.