Εκβιάζει με τυφλό διχασμό και τα ρίχνει όλα στους δανειστές ο Τσίπρας

0

Σε επίθεση κατά των δανειστών προχώρησε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Την ώρα που έλεγε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, κατά την οποία μάλιστα εγγυάται άμεση λύση, κατηγορούσε τους εταίρους ότι έκλεισαν τις Τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό και επιχειρούσε να τους “χρεώσει” τις εικόνες της ντροπής στις Τράπεζες και τα ΑΤΜ.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πως εμμένει στο δημοψήφισμα, χαρακτηρίζοντας όμως όσους ψηφίσουν “Ναι” ως “σειρήνες της καταστροφής” και ότι επιθυμούν τη διαιώνιση των μνημονίων.

Σας λένε συνειδητά ψέματα, όσοι σας λένε ότι έχω προσωπικό σχέδιο να βγάλω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις, είπε. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές, συνέχισε.
Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. «Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων». 
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «όχι» δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Σημείωσε δε ότι αν οι πολίτες απορρίψουν την συμφωνία, θα βγουν ωφελημένοι, φτάνοντας στο σημείο να πει πως το «όχι» θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.
Η κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και την Δευτέρα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά, υποστήριξε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε την λαϊκή βούληση ισχυρότερη από μια κυβέρνηση.

Share.

Comments are closed.