Γερούν Ντάισελμπλουμ: Οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση – Ξεκινούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς

0

Ευπρόσδεκτες χαρακτήρισε τις προτάσεις της Ελλάδας ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε ότι οι θεσμοί θα ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις σήμερα το απόγευμα καθώς πλέον τα περιθώρια για συμφωνία στενεύουν.

«Αν είναι δυνατό, θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις ελληνικές προτάσεις ως βάση για μια συμφωνία. Αν όλα πάνε καλά πιθανότατα να έχουμε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες.

Την ίδια θέση εξέφρασε και ο Πιερ Μοσκοβισί, ο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση για να αρχίσουν οι εργασίες»: «Είναι μια στερεή βάση, αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Αυτή τη στιγμή αναζητούμε μια συμφωνία αλλά ακόμα δεν έχουμε καταλήξει».

Ερωτηθείς για τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι ήταν ολοκληρωμένες αλλά τόνισε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να σιγουρευτούν ότι είναι «αρκετά συγκεκριμένες». Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας ανέφερε, ακόμα, ότι όντως έφτασαν δύο διαφορετικές εκδοχές των προτάσεων στα χέρια τους –μια αργά χτες το βράδυ και άλλη μια σήμερα το πρωί.

«Ναι, υπήρξαν δύο διαφορετικές εκδοχές… Αλλά ήταν παρόμοιες, οπότε δεν πειράζει. Θα τις θέλαμε, όμως, λίγο νωρίτερα» δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Παρά το γεγονός ότι τόσο η Κριστίν Λαγκάρντ όσο και ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν προγραμματισμένοι να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους, ούτε η επικεφαλής του ΔΝΤ ούτε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) εμφανίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Δείτε τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Share.

Comments are closed.