Cyber Alert: Απετράπη η αυτοκτονία 57χρονου

0

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, και σε στενή συνεργασία με την κατά τόπο αρμόδια αστυνομική υπηρεσία, απέτρεψε ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω Διαδικτύου από 57χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας “CYBER ALERT” και συγκεκριμένα μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι χρήστης του Διαδικτύου εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υπηρεσίας, προέκυψε η άμεση ταυτοποίηση του εν λόγω ατόμου, καθώς και η περιοχή που βρισκόταν και ενημερώθηκε αμέσως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα.

Στο πλαίσιο των επισταμένων ερευνών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, εντοπίστηκε ο 57χρονος ημεδαπός, που εκδήλωσε την πρόθεση αυτοκτονίας και διασφαλίστηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERKID

Facebook: www.facebook.com/cyberkid.gov.gr

Twitter: @cyberalertGR

Ιστότοπος: www.cyberkid.gr

Share.

Comments are closed.