Παράταση προγράμματος έως το τέλος του 2015 χωρίς ΔΝΤ

0

Την τελευταία προσφορά προς την Αθήνα από τους δανειστές φέρεται να αποκάλυψε η «Die Zeit», την ώρα που στο Λουξεμβούργο βρίσκεται σε εξέλιξη του κρίσιμο Eurogoup.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη πληροφορίες από τους πιστωτές αναφέρει πως θα γίνει μια «τελευταία προσφορά» για επιμήκυνση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015, χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, οι πιστωτές προτείνουν παράταση του προγράμματος μέχρι το Δεκέμβριο, με χρηματοδότηση των περίπου 10 δισ. ευρώ του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα δοθούν για την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τους ερχόμενους μήνες.

«Η ΕΚΤ συμμετέχει στη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην ελληνική κυβέρνηση να εκδώσει πρόσθετα βραχυπρόθεσμα χρεόγραφα δύο δισ. ευρώ» συνεχίζει, τα οποία αγοράζουν οι ελληνικές τράπεζες και καταθέτουν ως εγγύηση στην ΕΚΤ -κάτι στο οποίο ήταν μέχρι τώρα αντίθετη.

Ο Μάριο Ντράγκι, φαίνεται πως θα έρθει σε συνεννόηση με τους δανειστές, όπως αναφέρει η Die Zeit, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει στην συγκεκριμένη πρόταση, με την Ελλάδα σε αντάλλαγμα της επέκτασης του ισχύοντος προγράμματος, να είναι υποχρεωμένη να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg η Ανγκελα Μέρκελ λέει ότι γνωρίζει μόνο την υπάρχουσα προσφορά από τους πιστωτές της Ελλάδος και αγνοεί τις αναφορές ΜΜΕ όπως της Die Zeit για παράταση προγράμματος μέχρι το 2015.

Την ίδια ώρα πληροφορίες από το Λουξεμβούργο αναφέρουν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε πέντε σελίδες με τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο ανταποκριτής της ιστοσελίδα Politico αναφέρει ότι αυτή την ενημέρωση τους έκανε ο εκπρόσωπος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο την εφημερίδας «Die Zeit», στα γερμανικά, με τίτλο «Griechen bekommen letztes Angebot», πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.