Σε ρήξη με τους δανειστές καλούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ.Ο

0

Στην γραμμή της σκληρής στάσης και της επιμονής στις κόκκινες γραμμές κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των βουλευτών στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας έδειξαν και τον δρόμο της ρήξης και της εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημείωναν με νόημα σε δημοσιογράφους ότι οι απαιτήσεις των δανειστών για το ασφαλιστικό και τις περικοπές συντάξεων δεν περνάνε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και το ελληνικό κοινοβούλιο.

Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας κυριάρχησαν οι τοποθετήσεις του Αλέξη Μητρόπουλου που άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά επίμεινε στην ανάγκη να αποφευχθεί η ρήξη και να αναζητηθεί η λιγότερο επώδυνη λύση και του Κ. Λαπαβίτσα που παρουσίασε πρόταση για συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Η διαπραγμάτευση χάθηκε, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν άσχημα αποτελέσματα «διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο, έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και κακώς πήγαμε στην συμφωνία της 20/2», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε όμως να αποφευχθεί η λογική της ρήξης και να αναζητηθεί η λιγότερο επώδυνη λύση, τονίζοντας ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε υπερόπλο της ελληνικής πλευράς την συμμετοχή στην ευρωζώνη το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέχρι τέλους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι στη λήξη της και σίγουρα όμως δεν στο καλύτερο της σημείο. Εκτίμησε ότι μπορεί να είναι κοντά η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών και τόνισε ότι πρέπει να συνεννοηθούν οι εταίροι για το τι θέλει ο καθένας ξεχωριστά και τι θέλουμε όλοι μαζί.

Ο Στάθης Λεουτσάκος από την πλευρά του σημείωσε ότι υπάρχουν διέξοδοι για την Ελλάδα. «Στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι δικές μας προτάσεις δεν είναι στο πλαισιο του προγράμματός μας. Να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα το μέλος της Π. Γ. Του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Νταβανέλος μιλώντας στους βουλευτές ζήτησε να επιλεγεί ο δρόμος της ρήξης με τους δανειστές και πρότεινε την σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραματείας για να ληφθούν οι αποφάσεις από τα κομματικά όργανα. Έκανε λόγο για πισωγυρίσματα της κυβέρνησης και αποτυχία της διαπραγμάτευσης.

Share.

Comments are closed.