Ρήγμα στην κυβέρνηση -Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

0

Το πρώτο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία είναι γεγονός. Και ήρθε η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάστηκε τις ψήφους άλλου κόμματος για να περάσει νομοσχέδιο (έστω από την επιτροπή). 
Οι ΑΝΕΛ, ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τόσο επί της αρχής όσο και ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια. 
Συγκεκριμένα, καταψήφισαν τα άρθρα 1 (αφορά τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες δίνεται η ιθαγένεια – οι ΑΝΕΛ διαφωνούν στο να δίνεται όταν ένα παιδί γράφεται στην πρώτη δημοτικού), 7 και 8 (αφορούν εργασιακά δικαιώματα και εργασιακά επιδόματα, με το κόμμα του Πάνου Καμμένου να τονίζει ότι δεν μπορούν να δίνονται όταν δεν υπάρχει επιδοματική πολιτική για τους Έλληνες εργαζομένους), αλλά και το άρθρο 10, που αφορά τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης. 
Οι ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει από την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου να κάνει αλλαγές στα άρθρα αυτά, κάτι που δεν έγινε και έτσι τώρα δηλώνουν ότι δεν θα μείνουν μόνο στην καταψήφιση στην επιτροπή, αλλά ότι το ίδιο θα πράξουν και όταν το νομοσχέδιο πάει στην Ολομέλεια. 
Και κάπως έτσι, και με τα υπόλοιπα κόμματα να είναι κατά του νομοσχεδίου ή να απέχουν, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε να περνά το νομοσχέδιο από την επιτροπή με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ (το μόνο άλλο κόμμα που υπερψήφισε). 

Share.

Comments are closed.