NY Post: Πότε θα καταλάβει η Ελλάδα πως δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα γι’ αυτήν;

0

Είναι καιρός η Ελλάδα να βγάλει τον εαυτό της από τη μιζέρια. Να σταματήσει να περιμένει ένα θαύμα, να χρεοκοπήσει και να βγει από το ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, η αμερικανική εφημερίδα NY Post τοποθετείται στο ελληνικό ζήτημα.
Ουσιαστικά οικειοποιείται το άρθρο που είχε δημοσιευτεί προν στην βρετανική Telegraph με τον τίτλο: «Πότε θα η Αθήνα θα καταλάβει πως δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα;» και το οποίο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την Ελλάδα από το Grexit
Σύμφωνα με το άρθρο, μπορεί η χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ να προκαλέσουν κατακλυσμιαίες συνθήκες στο εσωτερικό, αλλά είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγει η χώρα από τις σημερινές συνθήκες τις οποίες βιώνει και οι οποίες δεν φαίνεται να οδηγούν σε μια λύση.
«Το ιδανικό θα ήταν να πατήσει η Ελλάδα μόνη της το κουμπί της εξόδου, αλλά αν εξακολουθήσει να πηγαίνει τα πράγματα επ’ αόριστον, τότε θα πρέπει η Ευρωζώνη να βρει από μόνη της ένα τρόπο να συνεχίσει χωρίς την Ελλάδα. Αν και τούτο θα πήγαινε κόντρα στην ιδρυματική πράξη της που δεν επιτρέπει την έξοδο από το κοινό νόμισμα.»

Να τελειώσει η ανοησία 
Όπως αναφέρει το άρθρο, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η τωρινή ανοησία και η μόνη ελπίδα για την Ελλάδα. Αναφέρει πως το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλο που δεν θα μπορέσει ποτέ να το ξεπληρώσει. Έτσι, όσο πιο νωρίς το αποδεχθούν αυτό όλοι, τόσο καλύτερο θα είναι. Το αυτό πρέπει να κάνουν και οι Έλληνες που μέχρι τώρα -ομοθύμως- θέλουν να μείνουν στο ευρώ, αλλά χωρίς τα βάρη της λιτότητας. Είναι μοιραίο να δεχθούν όλα τα μέλη πως μόνο με την ελεύθερη αγορά και την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, θα μπορέσει να δουλέψει το ευρώ.

Το δωρεάν γεύμα
Το άρθρο αναφέρει πως η πλευρά της Ελλάδας πιστεύει πως μπορεί να υπάρχει κάποιο δωρεάν γεύμα για τη χώρα, μόνο που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά. Όπως αναφέρει, καμία χώρα δεν πρέπει να επαφίεται στη γενναιοδωρία των άλλων χωρών. Το σενάριο της δραχμής, επανέρχεται στο συγκεκριμένο άρθρο, σημειώνοντας πως μπορεί ως σχέδιο να είναι περίπλοκο, αλλά πλέον είναι διαχειρίσιμο. «Με ένα νέο νόμισμα, λιγότερο χρέος και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, η Ελλάδα έχει την ελπίδα με μια άλλη κυβέρνηση, να ακολουθήσει πολιτικές ανάπτυξης και λογικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναφέρει, δε, πως το να κατηγορεί η Ελλάδα τον υπόλοιπο κόσμο για νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν θα έχει νόημα αφού θα έχει βγει από το ευρώ. Η αριστερά από την μεριά της θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει εκ νέου τις αρετές του χρήματος, των ισορροπημένων προϋπολογισμών και ενός νέου φορολογικού συστήματος που θα προσελκύει ξένα κεφάλαια και θα ενδυναμώνει τα ντόπια. «Οι χώρες που ψήφισαν σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δεν έχουν το δικαίωμα να ζητούν από τους άλλους να πληρώνουν το λογαριασμό», αναφέρει ως σχόλιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της NY Post με τίτλο «My big fat Greek default — when will Athens realize there’s no free lunch?» » στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.