Goldman Sachs: ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

0

«Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι δύσκολες και φαίνεται να έχουν φτάσει σε αδιέξοδο», αναφέρει η τελευταία ανάλυση της Goldman Sachs για την Ελλάδα. 
Με δραματικούς τόνους, η επενδυτική αναφέρει πως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, λόγω του σοβαρού προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, ενδέχεται να χάσουν το βασικό τους αίτημα προς την κεντρική διοίκηση – άρα να μη λάβουν τα χρήματά τους.
Αν συμβεί αυτό, αναφέρει η ανάλυση, τότε θα αλλάξει και η δυναμική των διαπραγματεύσεων. Κυρίως, θα αλλάξει την πλατφόρμα στην οποία στηρίχθηκε η παρούσα κυβέρνηση, καθώς θα διαφανεί πως δεν είναι πραγματοποιήσιμη η υπόσχεσή της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και ταυτόχρονα δίχως προσαρμογή στις επιταγές του εξωτερικού. «Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα, μια νέα πολιτική εντολή -άρα και μια νέα κυβέρνηση– ένα δημοψήφισμα, ή πρόωρες εκλογές, μπορεί να χρειαστούν στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Επιπλέον κάνει λόγο για πιθανότητα να συμβεί τεχνητή χρεοκοπία, έλεγχος κεφαλαίων (το ένα ή το άλλο ή και τα δύο ταυτοχρόνως), έτσι ώστε να ξεπεραστεί το υπάρχον αδιέξοδο.

Share.

Comments are closed.