Η Κωνσταντοπούλου έφτιαξε νέα αμειβόμενη επιτροπή στη Βουλή για να βάλει τα «δικά της παιδιά»

0

Τον απόλυτο έλεγχο φαίνεται πως επιδιώκει να αποκτήσει εντός Κοινοβουλίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συγκρότησε νέα επιτροπή για «στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής» την οποία απαρτίζουν τα «δικά της παιδιά».
Η επιτροπή, μάλιστα, προβλέπεται να είναι αμειβόμενη από τον προϋπολογισμό της Βουλής, ενώ, στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου ακούγεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής προσπαθεί να στήσει μια αποκλειστικά δική της επιτροπή που θα της δίνει τη δυνατότητα να ασκεί απόλυτο έλεγχο στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με την απόφαση, που έχει ημερομηνία 18 Μαίου 2015, αλλά αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη στο site της Βουλής η επιτροπή απαρτίζεται από τους:
Γεώργιο Θαλάσση του Κωνσταντίνου, ως Πρόεδρο
Νικόλαο Ανέστη του Φωκίωνα, ως Αντιπρόεδρο
Χαράλαμπο Ρωσσίδη του Ιωάννη, ως Αντιπρόεδρο
Πέτρο Αρναούτη του Ανδρέα, ως μέλος
Νικόλαο Κορόβηλα του Παναγιώτη, ως μέλος
Δημήτριο Πολύμερο του Γεωργίου, ως μέλος
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο κ. Θαλάσσης είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, ο κ. Ρωσσίδης είναι διορισμένος ως σύμβουλος επικοινωνίας της προέδρου, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται ως συνεργάτες σε μη έμμισθες θέσεις.
Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες αποφάσεις, η πλειονότητα των συγκεκριμένων προσώπων συνοδεύουν την κυρία Κωνσταντοπούλου σε κάθε της ταξίδι στο εξωτερικό, με πληρωμένα τα εισιτήρια και τη διαμονή από το ταμείο της Βουλής.
Η απόφαση σημειώνει πως «έργο της Επιτροπής είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου, η συνεισφορά στις εργασίες των νέων επιτροπών της Βουλής, η προαγωγή της συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς και η ενημέρωση των πολιτών για το, κατά τα άνω, έκτακτο κοινοβουλευτικό έργο. Η Επιτροπή έχει χρόνο έναρξης λειτουργίας την 4η Μαΐου 2015», ενώ δίνεται και η δυνατότητα για μελλοντική αύξηση των μελών.
Κατά τα’ άλλα δεν έχουμε 9.000€ για να στείλουμε τα παιδιά της Μαθηματικής Εταιρείας στην Ολυμπιάδα των Μαθηματικών να μας φέρουν και κανένα μετάλλιο να αναπτερωθεί λιγάκι το ηθικό μας. «Τι να πεις και τι να μολοήσεις», που λένε και στον τόπο μου!!!

Share.

Comments are closed.