Το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου επαναλειτουργεί επίσημα στις 6 Ιουνίου

0

Δεν πέρασαν ούτε δέκα ημέρες από τότε που το Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι καταστράφηκε ολοκληρωτικά από εμπρησμό. Από τότε κινητοποιήθηκε ο Δήμος Χαλανδρίου και σε συνεργασία με πολίτες και φορείς, το μικρό θέατρο του Πολυδρόσου και ο περιβάλλοντας χώρος του φτιάχνονται για να επιστρέψει στα καλλιτεχνικά δρώμενα, και μάλιστα στις 6 Ιουνίου, όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος.
Όπως δήλωσε ο Σ. Ρούσσος στο in.gr: «Το θέατρο θα λειτουργήσει κανονικά το καλοκαίρι -και αναφορικά με το Φεστιβάλ και σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες από τους Συλλόγους Γονέων και γενικότερα τους φορείς της πόλης, που πάντα προηγούνταν του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και αυτό θα γίνει».
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά, ο καθαρισμός και η δενδροφύτευση του χώρου ολοκληρώθηκαν και «θα έχουμε όλες τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσουμε τον κόσμο στις 6 Ιουνίου». Την περασμένη Κυριακή χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και συμμετείχαν στον καθαρισμό και τη δενδροφύτευση του χώρου, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της διαφύλαξης του θεάτρου. Στην εν λόγω δράση βρέθηκαν, επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής και διάφοροι άλλοι φορείς όπως και πρόσωπα.
Πριν την επίσημη επαναλειτουργία του, το θέατρο θα φιλοξενήσει –πιθανότατα στις 3 Ιουνίου– μία μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Πάνος Μουζουράκης, Encardia κ.ά. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, 28 Μαΐου, όμως αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ για την Αττική.

Share.

Comments are closed.