Συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA

0

Σε επιχείρηση που έγινε στην Ελβετία τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν εξέχοντα πρόσωπα της FIFA. Κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.
Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στη Ζυρίχη συνελήφθησαν δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA κατά τη διάρκεια ετήσιας συγκέντρωσης, μετά από συνεργασία του FBI και των Αρχών της Ελβετίας, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Οι συλληφθέντες είναι 10 και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτες κατ’ εξακολούθηση και εκβιασμό.
Μεταξύ αυτών είναι ο Τζακ Γουόρνερ, πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζέφρι Γουέμπ, αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και Γιουτζίνιο Φιγκουαρέρδο της Ουρουγουάης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του συνδέσμου ποδοσφαίρου της Νότιας Αφρικής.
Όλοι τους θα εκδοθούν από τις ελβετικές αρχές και θα δικαστούν στις ΗΠΑ.  H είδηση έχει προκαλέσει σοκ.
Ο δημοσιογράφος των New York Times Michael S. Schmidt, δίνει συνεχώς ανταπόκριση από το σημείο. Ανέβασε φωτογραφία (την οποία βλέπετε πάνω) με τους πράκτορες οι οποίοι είναι στο λόμπι του ξενοδοχείου, μαθαίνουν τους αριθμούς των δωματίων και ετοιμάζονται να κατευθυνθούν στους επάνω ορόφους προκειμένου να κάνουν τις συλλήψεις.

Share.

Comments are closed.