Μητρόπουλος στην Κωνσταντοπούλου: Βασανίζουμε ανθρώπους εδώ μέσα

0

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Αλέξη Μητρόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου περνούν από ακρόαση οι υποψήφιοι για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας κριτική στην «ανάκριση» που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Επιτροπής, έκανε λόγο για διαδικασία που δεν αξίζει στην πορεία τόσο του Λάμπη Ταγματάρχη όσο και του Διονύση Τσακνή.
«Ακούστηκαν αιτιάσεις, ακούστηκαν πράγματα, δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις» ήταν το φαρμακερό σχόλιο του Αλέξη Μητρόπουλου.
Τον λόγο πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία σημείωσε ότι το γεγονός πως είναι πολλές οι ερωτήσεις «δεν μας κάνει ανακριτική επιτροπή ούτε πρωτοβάθμια ούτε δευτεροβάθμια».
«Παρακαλώ να μην έχουμε χαρακτηρισμούς. Στο βαθμό που διαπιστώνω συμπεριφορά αναξιοπρεπή ή παρεκκλίνουσα είμαι υποχρεωμένη να παρεμβαίνω και δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων» σημείωσε η Πρόεδρος της Βουλής.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος της απάντησε λέγοντας:
«Μιλάω ως καθηγητής. Υπάρχει μια βασανιστική διαγωνιστική διαδικασία. Ήταν εισήγηση της κυβέρνησης. Η δική μας δουλειά δεν αναφέρεται στο να απορρίψουμε ή να εκφράσουμε αρνητική άποψη, αλλά να ελέγξουμε τις εξαγγελίες τους για το τι θα κάνουν». «Να βασανίζουμε ανθρώπους με ιστορία, διαδρομή, οικογένεια, δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος για να διευκρινίσει ότι «Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία και κάποιες ερωτήσεις». «Πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους και σε λίγους μήνες, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, να τους ξανακαλέσουμε» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος προσθέτοντας «Όχι να τους ρωτάμε τόσες απίθανες ερωτήσεις. Δεν είναι μομφή προς το Προεδρείο, αναφέρομαι σε δύο, τρεις ερωτήσεις, με όλη την αγάπη που σας έχω».
Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «Η διαδικασία αυτή προβλέφθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ο κύριος υπουργός υπέγραψε. Δεν τη θεωρώ διακοσμητική ούτε διεκπεραιωτική. Κανείς δεν χρειάζεται να θεωρεί τον εαυτό του ή τον ρόλο του περιττό. Παρακαλώ να μην επαναληφθούν τα περί βασανισμού. Είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να συμπράξουμε σε αυτή τη διαδικασία διαφάνειας».
«Ξέρετε πόσο σας τιμώ, αλλά θέλω την τυπική διαδικασία. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα είμαι αντιπρόεδρος», είπε ο Αλ. Μητρόπουλος.
«Δεν κατάλαβα αυτό που είπατε για πόσο διάστημα θα είστε αντιπρόεδρος. Και γω για πόσο θα είμαι πρόεδρος», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:
«Μην επαναλάβετε τα περί βασανισμού. Επειδή η συζήτηση κρατά πολύ ώρα φροντίσαμε να έχουν και τον καφέ τους».

Share.

Comments are closed.