Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός. Πήρε και το Κυπελλο!

0

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-1 επί της Ξάνθης στον τελικό κυπέλλου του ΟΑΚΑ και κατέκτησε το 27ο τρόπαιο της ιστορίας του, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με νταμπλ.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κακός, χωρίς ρυθμό. Σε αυτό, βέβαια, έπαιξε ρόλο η εικόνα της Ξάνθης που έκλεινε καλά τους χώρους και δεν άφηνε τα ατού των Πειραιωτών να απειλήσουν. Αντίθετα, η Ξάνθη έδειξε πιο δραστήρια στην επίθεση, δημιουργώντας εστίες κινδύνου στον Ρομπέρτο. Πάντως, η μεγάλη ευκαιρία δεν χάθηκε και το μοναδικό γκολ που έκρινε το πρώτο ημίχρονο του τελικού προήλθε από λάθος. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις ο Μπέρτος έκανε λάθος γύρισμα, ο Χάρα βρέθηκε στη σωστή θέση και το εκμεταλλεύτηκε και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 1-0.
Στο δεύτερο ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο αγωνιστικό χώρο σε αντίθεση με την Ξάνθη και έδειχνε πιο αποφασιστικός από ποτέ για την τελική επικράτηση. Μάλιστα, έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Ντομίνγκες στο 63′ να σκοράρει με θαυμάσιο τρόπο και να κάνει το 2-0 για τους πρωταθλητές και επίδοξους κυπελλούχους Ελλάδας.
Το κερασάκι στην τούρτα του τελικού έβαλε ο Φορτούνης, ο οποίος στο 80ο λεπτό έγραψε το θριαμβευτικό 3-0. Λίγο πριν το τέλος, ο Καπετάνος σκόραρε το γκολ της τιμής για την Ξάνθη, γράφοντας το τελικό 3-1.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Περέιρα): Ρομπέτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας (84 Κασάμι), Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Φουστέρ (65΄Φορτούνης), Τσόρι (78 Μήτρογλου), Χάρα.
Ξάνθη (Λουτσέσκου) Κυριακίδης, Μπέρτος (77′ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Παπαστεργιανός (65′ Καπετάνος), Ομποντό (77 Βάλτερ), Βασιλακάκης, Κλέιτον, Λουσέρο, Σολτάνι.

Share.

Comments are closed.