Ξέχασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου ποιος και πότε αδειοδότησε τα ιδιωτικά κανάλια!

0

Για μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης από μέσα ενημέρωσης που έχουν οργιωδώς ωφεληθεί από τη χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τον τρόπο μετάδοσης του επεισοδίου με τον αστυνομικό Διευθυντή έξω από τη Βουλή.
Αρχικά η Ζ. Κωνσταντοπούλου εξέφρασε τη δυσφορία της όταν οι δημοσιογράφοι της ζήτησαν, ενώ προσερχόταν σε εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη, να κάνει μια δήλωση για το περιστατικό. Και φυσικά, αν και στην αρχή διαμαρτυρήθηκε ότι την παρεμποδίζουν, στη συνέχεια προέβη στην εξής παρακάτω δήλωση:
«Ζήτησα να αποκατασταθεί η εικόνα του Κοινοβουλίου που δεν είναι ένα Κοινοβούλιο εχθρικό προς τους πολίτες, ακόμη κι όταν οι πολίτες διαμαρτύρονται. Θα περίμενα λοιπόν αυτά τα θέματα να είναι που αναδεικνύονται, τα δίκαια αιτήματα, οι προσπάθειες των υπουργών να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που δημιούργησαν τα μνημόνια, και όχι να αποπροσανατολίζεται η συζήτηση και όχι να δημιουργούνται εντυπώσεις με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία παραπληροφόρησης, την οποία οργανώνουν εκείνα τα μέσα ενημέρωσης τα οποία έχουν επωφεληθεί από μία χαριστική πολιτική των μνημονιακών περιόδων.
Διότι την ώρα που δεν είχαν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, την ώρα που δεν υπήρχαν φάρμακα στα νοσοκομεία κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν πλήρωναν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και θα χαρώ πολύ αν δω ότι αυτό που μόλις τώρα σας παιχτεί στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όπως παίζονται σχόλια παραπληροφόρηης
».

Όμως η κα Κωνσταντοπούλου υπέπεσε σε δύο λάθη:
Πρώτο λάθος: Άτομο που λέει στους δημοσιογράφους «με εμποδίζετε να περάσω», «μου φράζετε το δρόμο», «με αιφνιδιάζετε» ή κάτι άλλο σχετικό, είναι βέβαιο ότι έχει διάθεση για κουβέντα και αυτό το γνωρίζουν άριστα οι δημοσιογράφοι και το “εκμεταλλεύονται” αναλόγως.

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές οι δημοσιογράφοι γίνονται φορτικοί και επιμένουν να ρωτούν επίμονα, όμως αυτό δεν είναι πρόβλημα και λύνεται πολύ εύκολα από τους ερωτώμενους. Με τη φράση «καμία δήλωση» ή με κάποιο ανάλογο νεύμα τελειώνει εκεί το θέμα.
Δεύτερο λάθος: Η κα Κωνσταντοπούλου καταφέρεται εναντίον των ιδιωτικών καναλιών ξεχνώντας ότι οι άδειες στα ιδιωτικά κανάλια δόθηκαν το 1989 από την συγκυβέρνηση ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (ΚΚΕ και ΕΑΡ), με με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Τζανή Τζανετάκη και υπουργό Εσωτερικών τον πατέρα της κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο. Αυτός ήταν που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου!

Share.

Comments are closed.