Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους υψώθηκε στην ακρόπολη της Παλμύρας

0

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην ακρόπολη της Παλμύρας στη Συρία, όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο υποστηρικτές της οργάνωσης.
Οι ακραίοι ισλαμιστές κατέλαβαν την Τετάρτη την πόλη, που είναι γνωστή και με την αραμαϊκή ονομασία Ταντμόρ, μετά από σφοδρές μάχες με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
«Η ακρόπολη της Ταντμόρ υπό τον έλεγχο του Χαλιφάτου» έγραφε η λεζάντα σε μια από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Σε μια άλλη, ένας τζιχαντιστής χαμογελάει ενώ κρατάει το λάβαρο και στέκεται στο τείχος της ακρόπολης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί δυνατόν να επαληθευτεί η αυθεντικότητα των φωτογραφιών.
Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους Κ έχουν αναρτήσει επίσης βίντεο στα οποία οι μαχητές ψάχνουν από σπίτι σε σπίτι στην Παλμύρα για να εντοπίσουν τυχόν στρατιώτες που αποκόπηκαν και έμειναν πίσω ενώ άλλοι κατέβαζαν πορτρέτα του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και του πατέρα του
Ακτιβιστές ανέφεραν ότι περισσότεροι από 200 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη υπερασπιζόμενοι την Παλμύρα.
Στο γειτονικό Ιράκ, σιιτικές πολιτοφυλακές και άνδρες των ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν από στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ραμάντι και κατευθύνονται σε περιοχές που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας και ένας ντόπιος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον Αζάλ Ομπάιντ, που είναι μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της επαρχίας Άνμπαρ εκατοντάδες μαχητές που έφτασαν στην αεροπορική βάση της Χαμπανίγια την περασμένη εβδομάδα, μετά την κατάληψη του Ραμάντι από το ΙΚ, βρίσκονται πλέον στη Χαλιντίγια και πλησιάζουν στη Σιντικίγια και το Μάντικ.
Ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακαταλάβουν το Ραμάντι, την πρωτεύουσα της Άνμπαρ, οι τζιχαντιστές προωθούνται προς την κατεύθυνση της Φαλούτζα στην προσπάθειά τους να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Share.

Comments are closed.