Γιούνκερ για Τσίπρα – Βαρουφάκη: «Μοιάζουν με ασκούμενους σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς»

0

Βαρύ κλίμα στην Ευρώπη για την Ελλάδα και την πορεία των διαπραγματεύσεων παρ’ ότι κάποιοι προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Από τη μια η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει το δικό της «εσωτερικό μέτωπο» σε σχέση με την Ελλάδα, αφού πολλοί βουλευτές εκφράζουν την αγωνία τους για την όλη κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ομάδα βουλευτών από το Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό κόμμα επέβαλαν να συμπεριληφθούν στην ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΟ οι εξελίξεις για την Ελλάδα, με σχετική ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στόχος τους να διεξαχθεί ευρύτερη συζήτηση για το ενδεχόμενο Grexit.
Ο Σόιμπλε τους καθησύχασε ότι δεν πρέπει να γίνονται εικασίες για τυχόν σχέδιο Β’, ωστόσο η ατμόσφαιρα στην ΚΟ χειροτερεύει όλο και περισσότερο, όπως μεταφέρει η Deutsche Welle.
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Handelsblatt, η ηγετική ομάδα της ΚΟ του εν λόγω κόμματος επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στη συνάντηση αυτή έγινε ανταλλαγή απόψεων για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης της Ελλάδας και μάλιστα η συζήτηση κατέληξε να γίνεται σε υψηλούς τόνους.
Ο κ. Γιούνκερ επέμενε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία μέλος της Ευρωζώνης και επέμεινε στη συνέχιση του προγράμματος στήριξης για να διασφαλιστεί η συνοχή της Ευρώπης. Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι σε κάποιο σημείο φέρεται να παρομοίασε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη «σαν δύο ασκούμενους που κάνουν εγχείρηση ανοικτής καρδιάς».

Share.

Comments are closed.