Σπύρος Παπασπύρος: ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ “ΝΕΑΣ” ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: από μύθο σε μύθο !

0

Λόγια χωρίς δείγματα έργων και αποτελεσμάτων, συνεχείς και ατέλειωτοι χειρισμοί, ψευδαισθήσεις, αδυναμία κατανόησης και συνειδητοποίησης της πραγματικότητας : διαρκές βύθισμα !
Η ζάλη, η σύγχυση διχασμοί και η οργή, η κατασκευή-συγκυριακά-“εχθρών” για πολιτική και ηθική υπεροχή του ενός έναντι του άλλου στο εσωτερικό της Χώρας, η παντελής έλλειψη μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης: παρακμή.
Πορεία με ταχύτητα στο παρελθόν, επιστροφή στην απομόνωση εντός Ευρώπης, φθορά στην δημοκρατία, έκπτωση πολιτισμού δηλ σε κάθε δημόσια, πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα : πίσω ολοταχώς !
Και όλα αυτά χειροκροτούντες !
Καταστροφή η έξοδος από το Ευρώ ή μια χρεοκοπημένη χώρα με πρωτογενή “πλεονάσματα” :
Να σπάσουμε τον κύκλο των μύθων ή να παραμείνουμε δέσμιοι σε μια πορεία που μας πηγαίνει “φανταστικά” σε καταστάσεις και πραγματικότητες που ακόμη και μετά από πέντε χρόνια οδύνης δεν “μπορούμε” να φανταστούμε ;
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ για αντιστροφή, ανάκτηση της πραγματικής ελπίδας και προοπτικής και του μέλλοντος. Να φύγουμε από την αδράνεια και της ήσσονος προσπάθειας.
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ και τέλος στον κατακερματισμό χρειαζόμαστε .
Το ζήτημα δεν είναι η απομόνωση και ή χρεοκοπία εντός ή εκτός Ευρώ !
ΕΙΝΑΙ η πορεία άνευ στρατηγικής, οι δήθεν ελιγμοί χωρίς στόχο, η μόνιμη περιστροφή γύρω από την κομματική σημαία και τον εαυτό μας και όχι στην πραγματικότητα την χώρα και τις ανάγκες του λαού !
ΕΙΝΑΙ η πορεία άνευ στρατηγικής, οι δήθεν ελιγμοί χωρίς στόχο, η μόνιμη περιστροφή γύρω από την κομματική σημαία και τον εαυτό μας και όχι στην πραγματικότητα την χώρα και τις ανάγκες του λαού !
Να τελειώνουμε με τους επαναλαμβανόμενους κύκλους της χρεοκοπίας παντού – και όχι μόνο στην οικονομία – να αναδείξουμε Εθνική και Κοινωνική Ηγεσία με σοβαρότητα και τόλμη, αποφασισμένη για ρήξεις στα μείζονα και όχι τα ελάσσονα !
Έτσι μόνο φεύγουμε από την αργή καταστροφή -που γεννά αυτή η πολιτική συμπεριφορά και η γενικότερη κατάστασή μας και τελικά μπορεί να επιφέρουν την έξοδο από το Ευρώ με ισοπεδωμένη την χώρα – και μπορούμε να αναγεννηθούμε !

Share.

Comments are closed.