Μεγάλη φωτιά έκανε στάχτες έγινε το Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

0

ΡΕΜΑΤΙΑΥπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:55 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ρεματιά Χαλανδρίου, όμως το ομώνυμο θέατρο υπέστη σοβαρότατες ζημιές, με αποτέλεσμα να καεί σχεδόν ολοσχερώς. Η φωτιά έφτασε μια «ανάσα» από τις πολυκατοικίες. Για «στοχευμένη ενέργεια» και «πόλεμο» μιλά ο Δήμαρχος
Οι κάτοικοι  της περιοχής κινητοποιήθηκαν αμέσως για να σβήσουν τη φωτιά, αρπάζοντας τις μάνικες που βρίσκονταν κοντά στο θέατρο, αφού οι φλόγες βρίσκονταν σε αρκετά κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.
Από την πλευρά του, μιλώντας στο protothema.gr ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, έκανε λόγο για «στοχευμένη ενέργεια», ενώ μίλησε για πόλεμο που -όπως είπε- γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου.
ΡΕΜΑΤΙΑ3Πληροφορίες της Πυροσβεστικής μιλούν για γκαζάκια μέσα στο θέατρο αλλά και κάτω από δέντρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από ένα μήνα το θέατρο είχε γίνει στόχος δολιοφθοράς από αγνώστους οι οποίοι είχαν κλέψει, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό και καλώδια ηλεκτρισμού τα οποία ήταν απαραίτητα για τη λειτουργιά του θεάτρου.
Την ίδια ώρα ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Αττικής είπε πως η Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 13:54 για την πυρκαγιά και ότι αμέσως μόλις οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο είδαν να καίγεται μέρος του θεάτρου και μάλιστα πολύ γρήγορα.
Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ανέφερε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος για αυτά, σημειώνοντας ότι δεν είναι γνωστό αν η φωτιά ξεκίνησε από το θέατρο.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου για την πυρκαγιά
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
«Συνεχίζεται ο πόλεμος που γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου στον Δήμο Χαλανδρίου και δυστυχώς το τίμημα αυτό το πλήρωσε αυτό το “κόσμημα” που έχουμε στην πόλη μας, το θέατρο Ρεματιάς, για το οποίο δίνουμε μια πραγματική μάχη με την αδειοδότησή του, για να πετύχουμε την παραμονή του σε αυτόν τον χώρο που υπάρχει ήδη από το 1981»,είπε και πρόσθεσε: «Αμυνόμαστε λυσσασμένοι απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο που δεχόμαστε, ώστε να μην αδειοδοτηθεί αυτός ο χώρος και να πάψει να υπάρχει. Αυτοί λοιπόν που πήγαν και έκαναν αυτή την αθλιότητα σήμερα να ξέρουν καλά ότι το θέατρο θα υπάρξει και θα ξαναλειτουργήσει καλύτερα από ότι ήταν ποτέ».
Στην ερώτηση του protothema.gr αν καταγγέλλει εμπρησμό ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως «όποιος βλέπει τον χώρο αυτή τη στιγμή μπορεί να δει πάρα πολύ καλά ότι ήταν στοχευμένη ενέργεια».

«Κάηκαν μόνο οι εξέδρες του θεάτρου. Ήταν στοχευμένη ενέργεια ενάντια στο θέατρο και είναι τμήμα του πολέμου που γίνεται εδώ και μήνες προκειμένου να κλείσει αυτό το θέατρο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Πληροφορούμε όσου έκαναν αυτή την αθλιότητα ότι το θέατρο θα γίνει καλύτερο από ότι ήταν».

Καταγγελία για επαγγελματικό εμπρησμό
ΡΕΜΑΤΙΑ1
Από την άλλη το http://stinplatia.blogspot.gr καταγγέλλει επαγγελματικό εμπρησμό. Αναλυτικά γράφει:

«Επαγγελματικός ο εμπρησμός.
Βρέθηκαν τα γκαζάκια από την Πυροσβεστική.
Είχαν αφαιρεθεί οι βάνες από τους κρουνούς που είχαν τοποθετηθεί πριν δυο μέρες (!!!)
Συνέχεια της κλοπής του ηλεκτρολογικού υλικού που είχε γίνει την προηγούμενη βδομάδα ο σημερινός εμπρησμός.
Η ημέρα που επιλέχτηκε για το έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής ιστορίας της πόλης δεν είναι τυχαία.
Θλίψη, οργή και αποφασιστικότητα εκφράστηκε από όλες τις πλευρές.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΟΣΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!
»

Share.

Comments are closed.