Bloomberg: Απίθανη μια συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

0

Μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές φαντάζει απίθανη, σχολιάζει σε σημερινό του άρθρο το πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι όσο ο Έλληνας πρωθυπουργός εμμένει στις «κόκκινες» γραμμές (χωρίς να τον νοιάζει το κόστος), λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.
«Το σίγουρο είναι ότι η πίεση που δέχεται η ελληνική πλευρά, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία, όλο και αυξάνεται», δηλώνουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase, Malcolm Barr και David Mackie.
«Οι πιέσεις στη ρευστότητα της κυβέρνησης, οι πιέσεις στο τραπεζικό σύστημα και το πολιτικό χρονοδιάγραμμα- όλα αυτά συγκλίνουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.  Σε αυτό το σημείο κάποιου είδους συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι ο χρόνος τελειώνει», αναφέρουν στη συνέχεια του δημοσιεύματος.
«Νομίζω ότι μια τρίτη συμφωνία είναι απλά απαραίτητη, και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί» δηλώνει από την πλευρά του ο Carsten Brzeski -επικεφαλής οικονομολόγος της ING Germany– στο Bloomberg. «Θα είναι ή ένα τρίτο πακέτο διάσωσης ή ένα Grexit», λέει, και προσθέτει: «δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέση λύση».
Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, θα συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς και την ερχόμενη εβδομάδα.
Παράλληλα, επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Eurogroup στις 21 Μαΐου στη Ρίγα της Λετονίας, θα αναφερθεί στην αντιπαράθεση που έχει προκύψει στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών.

Διαβάστε ολόκληρο του άρθρο του Blooberg στα αγγλικά, με τίτλο: «Greece Aid Accord Looks Elusive as Tsipras Sticks to Red Lines», πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.