Με μυστικές συσκέψεις ο Τσίπρας προσπαθεί να ξεπεράσει τα εσωκομματικά

0

Αγώνα καταβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πέρα από τις διαπραγματεύσεις, αναζητείται κοινός τόπος και στο εσωτερικό του κόμματός του, μετά την ομοβροντία αρκετών στελεχών εναντίον μιας υποχωρητικής συμφωνίας.
Από το πρωί γίνονται διαβουλεύσεις με στελέχη, κοινοβουλευτικούς αλλά και υπουργούς, για το τι μπορεί να περάσει -στο πλαίσιο μιας συμφωνίας- χωρίς απόρριψη από το κόμμα αλλά και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφτασαν το απόγευμα και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία αντέδρασε σε πιθανή υποχωρητικότητα από τις διακηρυγμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπάρξει μια συμφωνία με υποχωρήσεις, από μια ρήξη με χρεοκοπία.
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαδημούλης είπε χαρακτηριστικά: «Ενημερώθηκα αναλυτικά από τον πρωθυπουργό και ανταλλάξαμε απόψεις. Εχει τεθεί το πλαίσιο των στόχων με σαφήνεια χθες το βράδυ από τον κ.Τσίπρα. Υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή συμφωνία που πιστεύω θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΟ και την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Προέχει τώρα να πετύχουμε μια καλή συμφωνία, όλα τα υπόλοιπα στην ώρα τους».
Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό επιτελείο δεν δηλώνουν καθαρά αν θα αποτελέσει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση η υπερψήφιση μιας συμφωνίας αν και όποτε αυτή έρθει στη Βουλή. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάντως σπεύδουν να καθησυχάσουν ότι από την ώρα που η συμφωνία γίνει δεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα που έχει δεσμευτεί για τις κόκκινες γραμμές, τότε θα εγκριθεί από όλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Share.

Comments are closed.