4ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου από 29 Μαΐου έως 7 Ιουνίου

0

Το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου παρουσίασαν χθες ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο πρόεδρος της ΦΩΤΟ.ΛΕ. Μεσολογγίου Γιάννης Τσαλαφούτας καθώς και ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Βασίλης Αρτίκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου.
Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου συνεχάρη τον Βασίλη Αρτίκο καθώς και τον Γιάννη Τσαλαφούτα για την διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο υποστηρίζεται από το Δήμο και τις δομές του όπως το Πνευματικό Κέντρο.
4ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας1
Παράλληλα σημείωσε ότι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012, λόγω της ανταπόκρισης και επιτυχίας εξελίσσεται σε ετήσιο πολιτιστικό θεσμό για την πόλη και την περιοχή. Ειδικά δε φέτος, φιλοξενεί 300 εκθέτες από όλη την Ελλάδα καθώς και μια συμμετοχή από χώρα του εξωτερικού.

Τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ θα είναι ένας εκ των κορυφαίων εκπροσώπων του χώρου, ο ελληνοαμερικανός φωτογράφος Κωνσταντίνος Μάνος, του οποίου τα έργα προέρχονται από το Μουσείο Μπενάκη.
Τμήμα του Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθεί και στην πόλη του Αιτωλικού, ειδικότερα στο μουσείο «Βάσω Κατράκη», το οποίο φέτος ο Δήμος ενέταξε δυναμικά και οργανωμένα στην πολιτιστική του δραστηριότητα.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως «Πέρα από την καλλιτεχνική του αξία ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί και μια ακόμη διάσταση του Φεστιβάλ Φωτογραφίας. Είναι γνωστό ότι στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας και της εικόνας, είναι σημαντική η προβολή της πόλης και του Δήμου μας μέσα από την δραστηριότητα των καλλιτεχνών. Πιστεύω προσωπικά ότι ενισχύει την εξωστρέφεια και αναδεικνύει μια ακόμη πλευρά του πολιτισμού μας».
Ακολούθως ο πρόεδρος της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. ευχαρίστησε το δήμο Μεσολογγίου για την υποστήριξη, τονίζοντας παράλληλα πως η Λέσχη συμμερίζεται και συνεχίζει ο όραμα του ιδρυτής της, ενώ αμέσως μετά ο Βασίλης Αρτίκος έκανε την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του Φεστιβάλ.
Όπως είπε, η πρωτοβουλία αυτή έχει εξαιρετική δυναμική για την περιοχή, αφού πέρα από το καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον, επισκέπτες και εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία κατά τη διαμονή τους να γνωρίσουν τον τόπο, της φυσικές ιδιαιτερότητές του καθώς και τα πολιτισμικά στοιχεία που τον συνθέτουν.

Share.

Comments are closed.