Τσίπρας: Θέλουμε ξεκάθαρη καταγραφή της προόδου που έχει γίνει

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μαραθώνια συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου υπό την προεδρεία του Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του Εurogroup.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τόνισε: «Στο αυριανό Eurogroup περιμένουμε μια καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει. Όμως, σε κάθε περίπτωση, η όποια συμφωνία θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».
Μέχρι στιγμής, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι  υπουργοί κκ Γιάννης Δραγασάκης και Πάνος Καμμένος, με τον υπουργό εθνικής άμυνας να υπογραμμίζει μιλώντας σε δημοσιογράφους πως ” η κυβέρνηση εκτελεί το έργο της ενωμένη και αποφασισμένη”, ενώ βάζοντας… πάγο στα σενάρια περί εκλογών ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και με αυτή πορεύεται».
 
Θα ακουστούν αντιρρήσεις 
Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην κυβέρνηση ενόψει Εurogroup και πέρα από τη σύγκληση του Κυβερνητικού Συμβουλίου, στις 6μμ συνεδριάζουν από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ενημερώσει για τις απαιτήσεις των θεσμών, την ώρα που πυκνώνουν οι φωνές όσων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περάσει τις κόκκινες γραμμές και σε κάθε περίπτωση να δεχτεί τα μέτρα που περιλαμβανόταν στο mail Χαρδούβελη. Αναμένεται να ακουστούν αντιρρήσεις ως προς τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων από στελέχη που πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Share.

Comments are closed.