ΕΔΕ για γυμνασιάρχη με … πλαστό πτυχίο

0

Σε αργία έχει τεθεί γυμνασιάρχης γνωστού και μεγάλου σχολείου του Ηρακλείου, λόγω ενός… πλαστού πιστοποιητικού. Κατά τα φαινόμενα η ανάγκη για συγκέντρωση όσο περισσότερων μορίων μέσω των πτυχίων και των διαφόρων πιστοποιήσεων μπορεί να κοστίσει ακριβά.
Αυτό συνέβη μετά από διενέργεια ΕΔΕ που προχώρησε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για την περίπτωση του γυμνασιάρχη που εντοπίστηκε με πλαστό πτυχίο.
Η παρατυπία του γυμνασιάρχη εντοπίστηκε μέσα από έλεγχο το Υπουργείου Παιδείας και, άμεσα, ο καθηγητής τέθηκε σε αργία.
Πιο συγκεκριμένα, ο γυμνασιάρχης εντοπίστηκε να διαθέτει πλαστό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στα Αγγλικά.
Πρόκειται για νέα υπόθεση που έρχεται στην επιφάνεια με τους ελέγχους του Υπουργείου ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες δυο με εκπαιδευτικούς σε σχολεία του Ηρακλείου που είδαν την πόρτα της εξόδου από τα σχολεία που εργάζονταν.
Βεβαίως ο νόμος πλέον είναι ιδιαίτερα αυστηρός και εφόσον επιβεβαιωθεί η πλαστότητα του πτυχίου – για το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι τίτλος σπουδών ή ξένης γλώσσας, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά – ο γυμνασιάρχης κινδυνεύει με απομάκρυνση από τη θέση του και απώλεια της εργασίας του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν αρκετοί εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι βέβαιο ότι τους γνωρίζουν πολλοί. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα και προς αυτή την κατεύθυνση και πολύ φοβούμαστε ότι δεν πρόκειται να γίνει γιατί το πρόβλημα αυτό διαπερνά όλους τους κομματικούς χώρους

Share.

Comments are closed.