Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε με την Αθήνα

0

Απαισιόδοξος όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα εμφανίζεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μεγάλη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post που δημοσιεύεται το Σάββατο.
«Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, δεν έχουμε ακόμη την αναγκαία καθαρότητα για συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά προγράμματα» επισήμανε, προσθέτοντας πάντως ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιμένει πάντως ότι «δεν θα υπάρξει χρεοκοπία στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο μέλος της Ευρωζώνης» ωστόσο, συμπλήρωσε πως σε αντάλλαγμα αναμένεται από τη χώρα μας να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έγιναν στο Eurogroup.
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, «η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Eurogroup, και να υιοθετήσει βιώσιμές και αξιόπιστες οικονομικά και δημοσιονομικά πολιτικές». «Αν θέλει να υλοποιήσει το προεκλογικό της πρόγραμμα τότε θα πρέπει να εξασφαλίσει και την ανάλογη χρηματοδότηση» διαμηνύει.
Ερωτηθείς εξάλλου για το μεταναστευτικό, ο λουξεμβούργιος πολιτικός υπογραμμίζει ότι μετά τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο το status quo δεν αποτελεί πλέον επιλογή. «Και μια ζωή χαμένη, είναι μια ζωή παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει… Θα πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την αποτροπή νέων θυμάτων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέδειξε στις 23 Ιουνίου τη βούληση να δράσει προς την κατεύθυνση αυτή (σ.σ τριπλασιασμός του προϋπολογισμού της επιχείρησης ‘Τρίτων’ για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών)».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Rheinische Post, πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.