Με την Ανγκελα Μέρκελ συναντάται ο Αλέξης Τσίπρας

0

Σήμερα Πέμπτη, στις 15.30 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές το απόγευμα της Τρίτης, λίγο μετά τις δηλώσεις της αναπληρώτριας εκπροσώπου της καγκελαρίας, η οποία είπε ότι «διάβασε την είδηση αυτή στις εφημερίδες».
Το ραντεβού είχε ανακοινωθεί την Τρίτη από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Ωστόσο όταν η Κριστιάνε Βιρτζ ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι δεν μπορεί ούτε να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει.
«Δεν αποκλείω να υπάρξει μια τέτοια συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου, όπως γίνεται και με άλλους ηγέτες. Δεν μπορώ όμως να το επιβεβαιώσω», είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.
Η Σύνοδος Κορυφής θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, όπου δεν αναμένονται μεγάλες εξελίξεις αναφορικά με την Ελλάδα, όπως επαναβεβαίωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.
Ο κ. Γιέγκερ σημείωσε πως οι εταίροι αναμένουν να δουν μια ενδιάμεση έκθεση προόδου για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη χώρα μας.

Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ
Το δεύτερο ραντεβού Τσίπρα – Μέρκελ πραγματοποιείται ακριβώς έναν μήνα από τη μαραθώνια συνάντηση των δύο ηγετών στο Βερολίνο.
Για το Μέγαρο Μαξίμου το νέο ραντεβού αποτελεί μία θετική εξέλιξη. Οπωσδήποτε μία νέα συνάντηση με τον ισχυρό παίκτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει νέα ώθηση στη διαπραγμάτευση και ενδεχομένως να επισπεύσει και το κλείσιμο της συμφωνίας.
Τα μηνύματα που παίρνει η κυβέρνηση από το Brussels Group δεν είναι τόσο αρνητικά όσο μεταδίδουν ορισμένοι εταίροι. Η ερμηνεία που δίνεται για τη συνεδρίαση του EuroWorking Group αλλά και για τη συνάντηση με τη Μέρκελ παραμονή του Eurogroup είναι πως κάτι κινείται στη διαπραγμάτευση.
Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός θα πει και στην Ανγκελα Μέρκελ ότι επιθυμεί οι καυτές πατάτες του Ασφαλιστικού αλλά και των εργασιακών να μετακυλισθούν για τον Ιούνιο σε μια συμφωνία-πακέτο.

Share.

Comments are closed.