Σκουρλέτης: Ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος αν δεν υπάρξει συμβιβασμός

0

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή (ΣΚΑΪ), ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι: «Είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός». Τι είπε για τη σχέση εργοδοτών και εργαζομένων και τον κατώτατο μισθό.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών και συντάξεων, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και ανέφερε ότι θα αναζητηθούν εναλλακτικές εάν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες δεν δώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα. Πάντως για τις διαπραγματεύσεις καταλόγισε στην πλευρά των δανειστών ακαμψία ιδεολογικού χαρακτήρα.
«Η συζήτηση για τα νούμερα και την προσαρμογή, έχουν σχετική σημασία. Για κάποιους, ο πυρήνας είναι ιδεολογικός και πολιτικός. Ο μεγαλύτερος εχθρός για την Ευρώπη είναι οι ακραίες φιλελεύθερες απόψεις. Μπορεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει το καθεστώς με τον εργαζόμενο να ζει στην ανασφάλεια; Δεν γίνεται δεκτή η κριτική περί μονομερών ενεργειών. Είμαστε ειλικρινής κυβέρνηση. Δεν προσπαθούμε να συγκαλύψουμε κάτι, όπως έκαναν προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και οριακή. Ο λαός μάς ψήφισε για μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο χρόνος δεν είναι άπειρος, εξαντλείται. Το πρόγραμμα – γέφυρα τελειώνει, βρίσκεται προς το τέλος του. Οποιοσδήποτε συμβιβασμός, θα έχει στοιχεία που λέγαμε προεκλογικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Όσον αφορά τα εργασιακά, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι αποκαθίσταται σταδιακά το περιβάλλον στο οποίο θα διαπραγματευθούν οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες, ενώ χαρακτήρισε τα εργασιακά κεκτημένα, σημείο πολιτισμού.
Ερωτηθείς σχετικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι οι συλλογικοί φορείς έχουν τοποθετηθεί θετικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και υποστήριξε πως αρκετοί έχουν ζητήσει την επίσπευση της αύξησης, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική δύναμη του κόσμου.

Share.

Comments are closed.