Η μοριοδότηση για την επιλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων

0

Χωρίς τις τροπολογίες για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών εκπαίδευσης κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας
Σήμερα κατατέθηκε από τον Αν υπουργό Παιδείας κ. Κοντονή, προς ψήφιση στη Βουλή, το νομοσχέδιο «Μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», χωρίς τις τροπολογίες για την επιλογή των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών εκπαίδευσης.
Οι συγκεκριμένες τροπολογίες, λόγω του επείγοντος, έχει διαρρεύσει ότι θα κατατεθούν σ αυτό το νομοσχέδιο και όχι στο πολυνομοσχέδιο για την παιδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αύριο Τετάρτη θα σταλούν οι τροπολογίες στην ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για να διατυπώσουν άμεσα τις απόψεις τους και στη συνέχεια να κατατεθούν προς ψήφιση στο νομοσχέδιο του κ. Κοντονή.

Τώρα σε ότι αφορά τη μοριοδότηση πληροφορούμαστε ότι θα ισχύσουν τα εξής:
Τα μόρια της ψηφοφορίας του Συλλόγου Διδασκόντων θα είναι έως 12.
Η προϋπηρεσία κατ’ ανώτατο 11 μόρια
Η θέση ευθύνης 3 μόρια
Το Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό το πολύ έως 5 μόρια συνολικά.
Το δεύτερο πτυχίο 2-3 μόρια.
ΤΠΕ Β Επιπέδου το πολύ 1 μόριο και
Η ξένη γλώσσα έως 1 μόριο, ανάλογα με\το επίπεδο.

Αν λοιπόν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, τότε διαπιστώνουμε ότι τα επιστημονικά προσόντα συρρικνώνονται και εξομοιώνεται το μεταπτυχιακό με το διδακτορικό.
Βασικό ρόλο παίζει η αρχαιότητα με δεν λαμβάνεται υπόψη η επιμόρφωση. Επομένως καθοριστικό ρόλο στην επιλογή παίζουν η αρχαιότητα και ο Σύλλογος Διδασκόντων.
Ο καθένας ψύχραιμα, ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Share.

Comments are closed.