Σ. Χατζάκης: Αναμένω οδηγίες για πιθανή μετάβασή στην πολιτιστική Μακρόνησο

0

Με σαφείς αναφορές στη δικτατορία των συνταγματαρχών, απαντά ο Σωτήρης Χατζάκης στην ανάκληση του διορισμού του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
«Αναμένω οδηγίας δια πιθανήν μετάβασιν μου εις την πολιτιστικήν Μακρόνησον» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Χατζάκη:
«Με απόφασιν του Αναπληρωτού Υπουργού Πολιτισμού, επαύθην από Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, σήμερον, 21ην Απριλίου 2015. Άνευ Διαγγέλματος.
Ζήτω ο Αναπληρωτής Υπουργός.
Ζήτω το Έθνος.
Διατελών εις τον γύψον, αναμένω οδηγίας δια πιθανήν μετάβασιν μου εις την πολιτιστικήν Μακρόνησον, όπως κατά το παρελθόν, εις την πραγματικήν, είχε σταλεί ο πατήρ μου».
Ο διορισμός του Χατζάκη και του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου ανακλήθηκε με δύο υπουργικές αποφάσεις που υπογράφουν ο υπουργός Παιδείας, Αρ.Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Ν.Ξυδάκης, και οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ/ΥΟΔΔ/264.
Το υπουργείο έκανε λόγο για «παραβάσεις τού ιδρυτικού νόμου τού οργανισμού», σημειώνει πως νέο ΔΣ και καλλιτεχνικός διευθυντής θα οριστούν τις επόμενες ημέρες και προαναγγέλλει «πλήρη και εξονυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο» στο Εθνικό Θέατρο.

Καρατόμηση Χατζάκη από το Εθνικό Θέατρο
Τον Μάρτιο, ο κ. Ξυδάκης είχε ζητήσει την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Ο κ. Χατζάκης είχε αρνηθεί να αποχωρήσει, λέγοντας ότι το υπουργείο δεν είναι αρμόδιο για τον διορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού και τονίζοντας ότι η θητεία του λήγει τον Μάιο του 2016.
Στη συνέχεια ο κ. Χατζάκης δήλωσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού απείλησε ότι θα του στείλει το ΣΔΟΕ και επιχείρησε να δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση πως υπάρχει κάποιο σκάνδαλο στο Εθνικό Θέατρο.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού κατήγγειλε ότι με φωτογραφική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας επιχειρείται η καρατόμησή του.

ΚΚΕ για την παύση Χατζάκη
«Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Πολιτισμού προχώρησε με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και προσχήματα στην ανάκληση του διορισμού των μελών του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου, καθώς και του Καλλιτεχνικού του Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη. Η απόφαση αυτή κρύβει άλλες σκοπιμότητες και καμία σχέση δεν έχει με την προώθηση της διαφάνειας και του έργου του Εθνικού Θεάτρου» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Share.

Comments are closed.