Π. Νικολούδης: Το απόρρητο με δεσμεύει, ρωτήστε στο ΥΠΟΙΚ για τις λίστες

0

Εγώ δεσμεύομαι από το απόρρητο, ρωτήστε στο ΥΠΟΙΚ που έχει πιο ενημερωμένες λίστες απαντά ο Π. Νικολούδης με αφορμή τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη, για εμβάσματα μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ στο εξωτερικό και πως το 2014 δέχθηκε επίθεση από αγνώστους όταν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη λίστα.

Τι αναφέρει σε non paper ο Νικολούδης.
«Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση από το απόρρητο», τονίζεται σε άτυπη ενημέρωση του υπουργού Επικρατείας, με αφορμή τις δηλώσεις Μητρόπουλου.
«Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μητρόπουλου είναι σε γνώση του Παναγιώτη Ε. Νικολούδη», τονίζεται σε άτυπη ενημέρωση του υπουργού Επικρατείας.
«Ωστόσο», συνεχίζει, «αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αφορούν το υπουργείο, δεδομένου ότι αναφέρονται σε προγενέστερο χρόνο που δεν υφίστατο υπουργός Επικρατείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και ως εκ τούτου ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παναγιώτης Νικολούδης δεν μπορεί να κάνει καμία δήλωση επ’ αυτού».
Όπως σημειώνεται, «τη λίστα “Νικολούδη” – όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται η λίστα που κατήρτισε ως πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης ο σημερινός υπουργός Επικρατείας, κ. Παναγιώτης Νικολούδης – εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Αρχή».
Σύμφωνα με το non paper, «η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει, περίπου, 85.000 υποθέσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή, που αφορούν καταθέσεις και εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 200.000, η κάθε μία».
«Η Αρχή δεσμεύεται για τη μη δημοσιοποίηση τους από το απόρρητο. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διαθέτει πληρέστερες και πιο ενημερωμένες λίστες με πολύ περισσότερες υποθέσεις
», καταλήγει η πλευρά του κ. Νικολούδη.

Share.

Comments are closed.