Βερολίνο: Φέρτε μας λίστα με μέτρα

0

Πρόοδο στην συνεργασία της Αθήνας με τους θεσμούς βλέπει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τιζενχάουζεν, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει λίστα μεταρρυθμίσεων και άρα απομένει πολλή δουλειά στην διαπραγμάτευση
«Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική από ό,τι πριν από δύο ημέρες. Αυτη τη στιγμή, λόγω και του Ορθόδοξου Πάσχα, οι διαπραγματεύσεις δεν προχωρούν τόσο γρήγορα, αλλά οι θεσμοί επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει πρόοδος», δήλωσε.
Όπως είπε η ίδια, «πρέπει να γίνει πολλή διαπραγματευτική δουλειά, μέχρι να φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, η οποία είναι σημαντική προκειμένου οι υπουργοί Οικονομικών να μπορέσουν να συζητήσουν για τους όρους του ελληνικού προγράμματος στην Ρίγα, στις 24 Απριλίου». Και τότε όμως, διευκρίνισε, οι θεσμοί πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται για να καταλήξουν σε συμφωνία.
«Το επόμενο βήμα θα ήταν η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και τότε θα φθάναμε στην συμφωνία υλοποίησης, η οποία θα αποτελούσε τη βάση για την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας», δήλωσε η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι είναι σαφές ότι δεν υπάρχει ακόμη λίστα μεταρρυθμίσεων.
Για «προόδους» στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της έκανε λόγο από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ χαρακτηρίζοντας «θετικό σημαδι» την καταβολή από την Ελλάδα  της δόσης του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
«Η (γερμανική) κυβέρνηση ενημερώθηκε για το γεγονός ότι η Ελλάδα έκανε μια πληρωμή στο ΔΝΤ» και βλέπει σε αυτό «ένα θετικό σημάδι», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Share.

Comments are closed.